Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 369 km

Zierikzee heeft één blusauto minder

Toegevoegd: 17-10-2016, 21.25 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De brandweerpost Zierikzee heeft sinds vandaag nog maar één tankautospuit tot beschikking in plaats van twee bluswagens.


De brandweergroep schrijft op Facebook dat het voertuig elders wordt geplaatst omdat de Veiligheidsregio Zeeland kampt met een voertuiggebrek. De ploeg schrijft haar bedenkingen te hebben bij het besluit en bezorgd te zijn over de situatie.

Het is overigens wel de bedoeling dat er weer een tweede blusauto komt als de post Zierikzee samensmelt met die van Kerkwerve. Het plan is namelijk om voor Zierikzee een nieuwe kazerne te bouwen. Nu zit de Zierikzeese brandweer nog in het oude stadscentrum. Het is de bedoeling dat de nieuwe post straks buiten het centrum te vinden zal zijn.

Binnen de brandweer wordt momenteel overigens sowieso geschoven met materieel. In Zierikzee gaat er hierdoor niet alleen een auto af, er is er ook al één bijgekomen. Sinds 1 juli beschikt de post namelijk over een hulpverleningsvoertuig. De posten Burgh-Haamstede en Bruinisse moesten hun hulpverleningswagens inleveren.

In 2019 of 2020 krijgt men in Zierikzee ook de beschikking over een hoogwerker. Op dit moment is er op Schouwen-Duiveland geen enkele hoogwerker of ladderwagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bermtoerist (18-10-2016 om 14:20)
Op heel Schouwen-Duiveland en in een monumentstad als Zierikzee tot 2019/2020 geen hoogwerker of ladderwagen? Het gaat hier steeds meer op een ontwikkelingsland lijken. Afschaffen die Veiligheidsregio's, op een vierde bestuurslaag zit niemand te wachten.
Tom Helgers (18-10-2016 om 11:11)
Wat een ongelooflijke beslissing zèg! Slechts 1 blusauto in een stad/plaats met ruim 12.000 inwoners en een binnenstad waarvan de constructie van de woningen bijna allemaal uit hout bestaat. Ook nauwelijks ruimte voor de brandweer om ter plaatse te komen als er überhaupt brand uit breekt. Moeten wij, bewoners, dit soort domme handelingen zomaar pikken. Toont maar weer aan dat de Veiligheidsregio alleen maar met geld bezig is en niet met veiligheid waar ze eigenlijk voor zijn! Hopelijk grijpt de gemeente nu eindelijk in...
Ed (18-10-2016 om 09:50)
Ongelooflijk hoe zorg en veilgheid wordt verkwanseld terwijl er op andere gebieden geld over de balk wordt gegooid. In het bedrijfsleven zou dit soort mismanagement je je baan kosten.
Cookie-instellingen beheren