Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 225 km

Gaslucht Oostburg blijkt benzinelucht

Toegevoegd: 19-10-2016, 11.05 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De brandweer is vanochtend ingezet in Oostburg nadat was gemeld dat een gaslucht was geroken. Uiteindelijk bleek het te gaan om een benzinelucht.


De melding kwam rond 09.40 uur bij de brandweer binnen vanuit de Langestraat. Direct werden twee brandweerwagens gealarmeerd en ook werd een monteur van Enduris ter plaatse gestuurd.

Eénmaal ter plekke bleek dat tijdens graafwerkzaamheden een vreemde lucht was geroken op een plaats waar in het verleden een benzinetank heeft gelegen. Er bleek dus geen sprake te zijn van een gaslekkage maar een benzinelucht.

De brandweer heeft geen concentraties gemeten en kon zodoende al snel weer terugkeren naar de kazerne.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mike Drudge (19-10-2016 om 17:47)
Nu dit is vastgesteld kan er worden overgegaan op bodemsanering en het achterhalen van de verantwoordelijke die de rekening hiervan nog kan betalen. (de vervuiler betaald!) Of laten ze die kankerverwekkende gifstoffen gewoon in de grond tot er mensen en dieren ziek van worden soms ? En waarom heeft de overheid destijds bij het verwijderen van die tank dan geen actie ondernomen ? De verantwoordelijke persoon en afdeling ook graag opsporen en verantwoordelijk stellen graag. Oh nee, ambtenaren zijn onschendbaar en mogen elke wet ongestraft overtreden, toch ? En dat u maar de kanker krijgt zeggen de dan eigenlijk, want anders is het te duur voor de bedrijven waar ze voor werken.
Frits (19-10-2016 om 16:44)
Ja waar vroeger bezinepompen stonden kan ondanks de sanering nog wel eens een bezineluchtje uit de grond komen. Moet je afvragen of de sanering wel is uitgevoerd op de juiste wijze en met de goede gemeentelijke controle
Cookie-instellingen beheren