Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Man gewond door vuurwerk Oost-Souburg

Toegevoegd: 22-10-2016, 04.17 uur - Update: 22-10-2016, 14.46 uur
De boomstam waarop het vuurwerk lag is in tweeën gebroken.
De boomstam waarop het vuurwerk lag is in tweeën gebroken.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is iemand gewond geraakt door exploderend vuurwerk. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Volgens de politie had het slachtoffer zelf niets kwaads in de zin. “Het slachtoffer had twee zogenaamde Cobra 6 gevonden op een grasveld bij de Wittezeestraat. Om kinderen te behoeden voor het gevaar wilde hij dit zeer gevaarlijke vuurwerk onklaar maken."

"Terwijl hij rond 23.00 uur met het projectiel bezig was ontplofte deze. Hierbij liep de man, een 46-jarige inwoner van Oost-Souburg, letsel op. De boomstam waarop de Cobra 6 op lag is door de explosie doormidden geslagen”, zo zegt de politie.

Volgens de politie zijn vrijdagavond en vannacht vanuit Oost-Souburg al verschillende meldingen binnen gekomen over vuurwerkoverlast in het dorp.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RK (22-10-2016 om 19:41)
Hier in Souburg is het heel ' gewoon ' om de eerste knallen al tegen de zomervakantie aan te horen hoor. Ontzettend fijn ook als je na een lange dag rennen en vliegen eindelijk op 1 oor ligt en je wordt met een grote knal weer uit dromenland geholpen. Van mij mogen ze dit soort overlast harder aanpakken. Het gaat hier om illegaal vuurwerk en vanaf het moment dat je in bezit bent van zou je dus ' in principe ' ook strafbaar moeten zijn toch ? Mbt de ontmantelingspoging, gezien een Cobra6 ongeveer net zoveel schade kan opleveren als een handgranaat lijkt het me van de meneer in kwestie nou niet zo'n handige actie om dit middenin een woonwijk te gaan doen
t Is wat (22-10-2016 om 16:20)
Dus moet je maar niks verbieden? Vuurwerk, oke, maar ALLEEN OUDJAARSDAG VAN 18 uur tot NIEUWJAARSDAG 2:00!! Lijkt me lang zat, bespottelijk dat men nu al met dat geknal begint. Er zijn mensen die nu al amper over straat durven met hun hond.
J. (22-10-2016 om 12:54)
Vuurwerk onklaar maken? Je bedoelt zeker nog een keer aansteken? Als je vuurwerk wilt klaar maken doe je dat in een bak met water en niet op een boom stam. En dan maar weer dat gezeur om een verbod om vuurwerk wat al verboden is. Denk eens na. De overlast gaat alleen maar toe nemen bij een verbod. Sterker nog de normale huisvader gaat zijn vuurwerk in het buitenland halen. Een oud en nieuw zonder vuurwerk? NOOIT!
grappenmaker (22-10-2016 om 11:55)
Deze grappenmaker gaat IN een woonwijk, dingen afsteken die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen??? Wat te denken van z'n medemens en dieren die buiten rondlopen, of binnen zitten te beven van angst? Maar ook die zelfde KINDEREN die op dat tijdstip al liggen te slapen #cursusnadenken is hier wel op z'n plaats!!
Cerebrus (22-10-2016 om 11:49)
En nog steeds mensen die hersenloos roepen dat vuurwerk verboden moet worden, terwijl het hier juist gaat om vuurwerk wat allang al verboden is. Ga je dus legaal vuurwerk verbieden, dan komt er nog veel meer illegaal en dus gevaarlijk vuurwerk het land binnen. En deze meneer is natuurlijk gewoon een rund.
mika (22-10-2016 om 11:29)
alsof wij dat moeten geloven, ik heb de knal gehoord maar ik geloof er niks van. gewoon een mooi smoesje
Cookie-instellingen beheren