Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zieke zeehond haven Cadzand gevangen

Toegevoegd: 23-10-2016, 23.10 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - In de jachthaven van Cadzand is zondag een zieke jonge zeehond gevangen. Het dier is naar A Seal in Stellendam gebracht.


Zaterdag kwamen al diverse meldingen binnen over een zeehond die bij de nieuwe brug in de haven lag. In overleg met de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren hebben redders van de KNRM het dier geprobeerd te vangen maar dit mislukte.

Nadat ook zondag nog diverse meldingen binnenkwamen over het dier werd besloten om een nieuwe vangpoging te ondernemen. Dit keer lukte het wel om de zeehond te vangen en al snel bleek dat het dier kortademig en ondervoed was. "Normaal zou het gewicht ongeveer op 40 kilo moeten liggen, deze zeehond woog krap 20 kilo", zo zegt de KNRM.

Het dier had ook bloed rond de bek, iets dat duidt op bijvoorbeeld een longworminfectie. De zeehond is overgebracht naar de opvang in Stellendam om daar weer op krachten te komen. Bij de opvang bleek de zeehond ook verschillende verwondingen te hebben. Als de zeehond weer is opgeknapt zal deze worden teruggezet in de natuur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren