Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 122 km

Man opgepakt voor mishandeling BOA’s

Toegevoegd: 25-10-2016, 17.15 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vanmorgen zijn twee buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente in de Walstraat in Vlissingen mishandeld tijdens hun werkzaamheden. Hiervoor is een 26–jarige Vlissinger aangehouden.


De BOA’s zijn vanmorgen rond 10.15 uur bezig met parkeercontroles in de Walstraat als de verdachte op de fiets hen tegemoet komt rijden. Omdat hij door een voetgangersgebied fietst wordt hij staande gehouden, krijgt hij een waarschuwing en een alternatieve route aangewezen. In eerste instantie lijkt het erop dat de man lopend zijn weg wil vervolgen, maar dan zien de BOA’s dat hij achter hun rug toch weer op zijn fiets stapt.

Een van de BOA’s rent achter de verdachte aan en pakt de bagagedrager vast en zegt dat hij nu een bekeuring krijgt voor het rijden op een voetgangersgebied. Dan wordt de Vlissinger agressief en probeert beide BOA’s pootje te haken. Er ontstaat een worsteling waarbij één van de BOA’s achterover valt en met zijn hoofd op de straat terecht komt. Zijn collega’s kan nog net een klap ontwijken. Daarna rijdt de verdachte snel weg.

Opgeroepen agenten zien de Vlissinger in de Scheldestraat rijden en houden hem aan. Op de knokkels van de man is duidelijk te zien dat hij kort daarvoor geweld heeft gebruikt. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd. Met een proces-verbaal op zak mocht de verdachte later die dag weer naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ief (27-10-2016 om 17:21)
Alsje wat verkeerd doet is het goed dat je daarop aangesproken wordt, alleen de toon waarop die BOA's paten en de manier waarop ze je aanspeken roept bij jezelf agressie op. Ze hebben er ontzettend veel plezier in blijkbaar:) Ik sta er niet van te kijken dat ze een keer een oplawaai krijgen. Ze zouden eerst een een cursus gesprekstechniek moeten volgen!
W. Kruit (26-10-2016 om 10:50)
Het is duidelijk zat. In de akte van beëdiging staat precies vermeld, voor welke wetsartikelen een BOA bevoegd is. Veel BOA-bevoegde toezichthouders, die voor de gemeente werken, zijn bevoegd voor diverse artikelen, waaronder parkeer- en verkeersovertredingen. Voor wat betreft Mark, de BOA moet een stevige cursus volgen, gevolgd door een examen waar ik jou nog maar voor moet zien slagen...
peter (26-10-2016 om 10:07)
boa,s kunnen echt vervelend wezen,wat die fietser heeft gedaan klopt niet, maar er lopen ook boa,s rond die vragen om klappen, ik loop altijd met mijn honden in de polder,en er was er een die heeft mij van begin van de bebouwde kom gevolgd of mijn honden niks deden in de straat,hij ging pas weg toen ik thuis was aangekomen. dit vindt ik wel erg zoeken naar fouten van mensen, maar aan de andere kant zijn er veel mensen die hun honden in de bebouwde kom laten schijten, ook aso .
@Frank (26-10-2016 om 10:03)
Stuur je broer dan maar terug naar school.
Franky (26-10-2016 om 02:51)
@Mark, Laats een prent gehad, gezien je nogal botte opmerking? Ik toevallig vorige week wel, zonde geld, maar dan had ik maar moeten betalen, over verantwoordelijkheid gesproken.... In deze casus, een gewaarschuwd mens telt voor 2, na een waarschuwing gewoon weer opstappen, dan verdien je em dubbel en dwars. Ps. ik ben geen BOA, maar toevallig ken het wereldje redelijk tot goed. Hun taken worden telkens uitgebreid, dus ook meer risico. Genoeg BOA's met geweldsmiddelen, geef die handhavers dat in Vlissingen ook, wapenstok, pepperspray en handboeien.
Franky (26-10-2016 om 02:39)
@Frank, Dat mogen BOA's domein 1 wel zeker. en de kans is zeer aannemelijk dat de Vlissingse BOA's daar ook onder vallen. BOA zegt niets meer en minder dat je opsporingsbevoegd ben, politie kent BOA's, douane. kmar, NS, RWS. gemeente. Het ligt er net aan voor welk domein je beëdigt bent, de domein geeft jou je bevoegdheden. Er bestaan ook Generieke BOA's, zij zijn net zoals de politie en KMAR (AOA) bevoegd voor alle strafbare feiten, vaak zit er in het strafvordelijke gedeelte net een paar haken en ogen. Dit houd in dat het optreden van een strafbaar feit toegestaan is wanneer het voortvloeit uit de taak die jij hebt als generiek BOA. Dus een Douane beambte (gen, Boa) zal je niet zomaar bekeuren voor niet handsfree bellen.
Cookie-instellingen beheren