Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 206 km

Gevaarlijk rijden door mist: code geel

Toegevoegd: 26-10-2016, 02.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI waarschuwt weggebruikers voor zware mistbanken die pas na de ochtendspits zullen verdwijnen. Ook voor Zeeland is waarschuwingscode geel afgekondigd: gevaarlijk weer.


De waarschuwing is vannacht om 01.00 uur ingegaan en loopt tot 10.00 uur woensdagochtend. Volgens het weerbureau kan de mist plaatselijk verkeersbelemmerend werken.

Er is bovendien sprake van gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht. Het KNMI geeft aan dat rekening moet worden gehouden met minder dan 200 meter zicht. Bij zulk slecht zicht mogen de mistlampen voor gebruikt worden. Het mistachterlicht mag pas aan bij minder dan 50 meter zicht.

"Pas je snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan namelijk verraderlijk zijn door plotseling optreden. Volg weerberichten en waarschuwingen", aldus de meteorologen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verrassing (26-10-2016 om 16:38)
@kees, het zijn geen waarzeggers van het KNMI hoor! Ik weet niet waar u buiten bent geweest, maar 10 km verderop misschien wel een forse mistbank?
Dhr (26-10-2016 om 13:10)
Volgens mij kun je beter voorzichtig rijden met mist.
Kees Tramper (26-10-2016 om 09:08)
Ben net buiten geweest en totaal geen mist gezien
Cookie-instellingen beheren