Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee wietkwekerijen op Tholen opgerold

Toegevoegd: 26-10-2016, 12.11 uur - Update: 26-10-2016, 12.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT PHILIPSLAND - Het hennepteam van politiedistrict heeft dinsdag in de gemeente Tholen twee hennepkwekerijen ontmanteld. Twee personen zijn aangehouden.


In een woning aan de Langeweg in Sint Philipsland werd een net geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De kweekmaterialen zijn in beslaggenomen. In de hennepkwekerij waren meerdere hennepoogsten geweest. De kwekerij had ruimte geboden aan 142 hennepplanten per oogst. De bewoner is aangehouden en verhoord. Tijdens onderzoek bleek dat ook de elektriciteit ten behoeve van de hennepkweek illegaal was afgetakt. De woning werd daarom van het energienet afgesloten.

In een woning aan de Wilhelminastraat tein Sint Maartensdijk werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 180 grote oogstrijpe hennepplanten. De hennepkwekerij werd ter plaatse ontmanteld en inbeslaggenomen. De elektriciteit werd illegaal afgetakt. De bewoner is aangehouden en verhoord. Uit onderzoek bleek ook hier dat er voor de aangetroffen hennepkweek een eerdere oogst behaald was. Ook had de verdachte nog een aantal vorderingen openstaan die ten uitvoer werden gelegd.

Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden. Alle inbeslaggenomen kweekmaterialen en hennepplanten zijn inmiddels vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (27-10-2016 om 07:00)
Ook in kleine gemeenten worden ze toch gepakt zo zie je weer dat de politie niet gemist kan worden prima gedaan
Cookie-instellingen beheren