Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 213 km

Drugsactie: 2 arrestaties en 3 huiszoekingen

Toegevoegd: 01-12-2016, 10.00 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Tijdens een drugsactie in Westdorpe heeft de politie woensdagmiddag en -avond twee personen aangehouden. Er zijn drie huiszoekingen gedaan.


De actie vond plaats nadat informatie binnen was gekomen dat er vanuit een pand aan de Jan Dellaertstraat drugs zou worden verhandeld. Agenten hoorden ter plekke drie Belgische kopers.

Ook een persoon die bij de woning wegreed werd aan een controle onderworpen. Deze 26-jarige man uit Sas van Gent bleek een tas met daarin ruim 800 gram hennep, 30 gram hasj en 400 gram speed bij zich te hebben. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij is in verzekering gesteld.

De politie deed bij drie woningen in Zeeuws-Vlaanderen huiszoeking. Het ging om panden aan de Tramstraat en het Bolwerk in Sas van Gent en de woning aan de Jan Dellaertstraat in Westdorpe. In de woning aan het Bolwerk werd een 37-jarige man aangehouden. Hij was in het bezit van amfetaminen en een neppistool. Ook hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

In diezelfde woning werden resten van hennep, een kweektent met daarin een twaalftal hennepstekjes en enkele tientallen xtc-pillen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. In de andere twee woningen werden geen goederen aangetroffen die vatbaar waren voor inbeslagname.

Voor de drie kopers heeft de Officier van Justitie bepaald dat zij ieder een boete krijgen van 300 euro. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren