Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

Scholieren met onjuiste verlichting beboet

Toegevoegd: 01-12-2016, 11.55 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op de Maassingel in Terneuzen heeft de politie vanochtend vijf scholieren beboet die zonder de juiste fietsverlichting reden.


De controle vond plaats ter hoogte van het ziekenhuis. Volgens de politie hadden de meeste passanten hun verlichting netjes op orde maar waren er dus wel vijf scholieren die niet de juiste verlichting voerden. De vijf kregen een bekeuring. Eén van de vijf kon geen legitimatiebewij­s overhandigen en zal daarom vanmiddag naar het politiebureau moeten komen om deze alsnog te laten zien.

De politie bekeurde ook een bromfietser welke het kinba­ndje van zijn helm ni­et had vastgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (2-12-2016 om 12:50)
het is heel goed dat er gecontroleerd wordt en ja iedereen weet dat je goed werkende verlichting moet hebben en wanneer je dit niet heb dan heb je kans op een bekeuring .en ronald dan kan dit voor jou op een ophaal actie lijken ,ik vind dit goed ook dat andere weg gebruikers worden gecontroleerd want het klopt dat die ook niet altijd in orde zijn ,maar een fiets in het donker wordt vlugger over hoofd gezien en je zal als ouder maar het bericht krijgen dat je kind is aangereden of erger.dat wil niemand
N (2-12-2016 om 10:40)
Geef ze een waarschuwing en laat ze de verlichting fixen en laten zien op het buro binnen een aantal dagen. Heb je volgens mij veel meer aan en ben je verzekerd dat er dan wel licht op je fiets zit
Marco (2-12-2016 om 10:02)
Er staat toch nergens dat ze scholieren gecontroleerd hebben? Die suggestie wordt hier gewekt. Er is gecontroleerd en scholieren hadden kennelijk niet de juiste of geen verlichting. Ik fiets zelfs dagelijks, maar kan me ook kapot ergeren (en schrikken) als je weer een fietser tegemoet komt die plots opduikt zonder verlichting. Gewoon investeren in je eigen veiligheid en koop fatsoenlijke verlichting. Heb je jaren profijt van en scheelt brokken... en ergernis.
ronald (2-12-2016 om 06:41)
Ach ja, het is weer vroeg donker dus is het weer tijd voor de traditionele jaarlijkse ophaalacties. Dit jaar niet veel bekeuringen dus hebben ze niet veel achterstand in te halen voor het quota 2016. Het valt trouwens op dat er meer motorvoertuigen met gebrekkige verlichting rijden dan fietsers. Of met volledig beslagen of dichtgevroren ramen enz.
Ron (1-12-2016 om 21:30)
Naast verlichting, mag er ook (lees vaak) gecontroleerd worden op het naleven van de overige verkeers-regels. Richting aangeven, éénrichtingsverkeer straten vanaf de verkeerde kant inrijden zijn maar 2 voorbeelden.
adrie (1-12-2016 om 20:10)
De politie jaagt TE veel op scholieren , terwijl het werkvolk wat veel vroeger op de fiets zit vrolijk fluitend zonder licht rond rijd .
Cookie-instellingen beheren