Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Auto te water Westhavendijk Wilhelminadorp

Toegevoegd: 03-12-2016, 09.22 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij de Westhavendijk in Wilhelminadorp is zaterdagochtend een personenauto te water geraakt.


Het voertuig belandde rond 07.45 uur in het water van het kanaal richting het Goese Sas. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland meldde de eigenaar dat de auto van de handrem was geschoten en hierdoor in het water was gereden.

De brandweer werd opgeroepen om de assisteren bij de berging. Het voertuig was immers volledig onder water verdwenen. Een brandweerduiker heeft een sleepkabel aan de auto bevestigd waarna bergingsbedrijf De Moor het voertuig heeft getakeld.

Vanwege het ongeluk was het vaarwater enige tijd gestremd. Ook een deel van de Westhavendijk was enige tijd volledig afgesloten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wouter (3-12-2016 om 13:44)
Onzin, auto's in die prijsklasse schieten niet zomaar 'vanzelf' van de handrem.... De eigenaar zal het wel zelf vergeten zijn maar vindt dat wat suf om toe te geven.
Kees Tramper (3-12-2016 om 12:08)
Dat is zonde van zon dure auto. Als ik de foto s zie en de verklaring dan heb ik nog wel een paar vragen en de politie ook. Als je namelijk je auto fatsoenlijk recht parkeert op een rechte weg zonder helling en de handrem zou losschieten gebeurt er niet veel. Hij rolt miss iets door op de rechte weg. Waarschijnlijk is het dat de bestuurder zijn auto richting het water heeft geparkeerd, dus schuin op de weg. En door teveel spanning op de wielen breekt dan de kabel. De wielen willen immers draaien. Maar gewoon recht op de weg kan niet..
Jan B (3-12-2016 om 11:41)
Schandalig dat er zoveel brandweer wordt opgeroepen voor een auto te bergen. Het bergen van auto’s is een zaak van de bergers zelf en dient niet te worden bekostigt door ons als burgers!
Andrea (3-12-2016 om 10:19)
Lekker dom ook je auto op de handrem zetten. Zet m in zn 1e versnelling dan rijd hij echt niet weg.
Cookie-instellingen beheren