Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 72 km

Belgische jongens opgepakt voor inbraak

Toegevoegd: 03-12-2016, 12.28 uur
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst zijn vrijdagavond drie Belgische jongens aangehouden na een inbraak in een winkel aan de Poorterslaan in die plaats.


Een buurtbewoner zag de inbraak rond 22.30 uur plaatsvinden en belde de politie. Agenten gingen met spoed ter plaatse en zagen in de buurt van de Willem de Zwijgerlaan een jongeman. Toen deze de agenten zag rende hij weg richting de Mauritslaan. Op het eind van de Churchillweg stopte hij met rennen en gaf zich over. Zijn handen zaten onder het bloed. Hij werd aangehouden en het bleek te gaan om een 18-jarige inwoner van het Belgische Bornem.

Uit onderzoek bleek dat de inbraak vermoedelijk samen met nog twee anderen was gepleegd. De signalementen van de twee overgebleven daders werden vervolgens onder agenten verspreid. Rond 23.20 uur zag een agent op de Koolstraat twee jongens lopen. Hun signalementen kwamen deels overeen met de gegevens van de daders van de winkelinbraak.

De twee jongens werden hierop door de politie naar de winkel gebracht om zo te achterhalen of het inderdaad om de twee ontbrekende daders ging. De twee bleken inderdaad met de zaak te maken te hebben en werden daarom eveneens aangehouden. Het gaat om een 16-jarige inwoner van het Belgische Temse en een 17-jarige jongen uit het Belgische Bazel.

Het drietal is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Zaterdag worden zij verhoord. De daders hebben bij de inbraak een ruit vernield maar vermoedelijk is er niets buitgemaakt. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (4-12-2016 om 16:59)
Ja met zo weinig politie tegenwoordig gaan dieven naar het platteland toe.
Ronald (3-12-2016 om 17:13)
Ja, je hebt gelijk Piet, de criminaliteit verplaatst zich vanaf de steden (zoals Terneuzen en Sint Niklaas) naar de kleinere steden en dorpen zoals bv. Hulst en Axel lijkt het wel. Die camera's in Hulst zijn geen overbodige luxe vind ik hoor, er gebeuren rare dingen.
Piet (3-12-2016 om 13:19)
Goed werk van de politie! Het lijkt alsof Hulst steeds crimineler wordt.
Cookie-instellingen beheren