Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 240 km

Waarschuwing voor inbraken rond pakjesavond

Toegevoegd: 04-12-2016, 09.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt om rondom pakjesavond alert te zijn op de verhoogde kans op inbraken. Volgens de politie werden vorig jaar op 4 en 5 december in totaal 10 inbraken gepleegd en neemt het aantal inbraken de afgelopen dagen al toe.


De politie laat weten vandaag en morgen opvallend en onopvallend op pad te gaan om inbrekers tegen te houden en waar mogelijk op te pakken. De politie roept op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct door te geven via 112.

Met verdachte situaties doelt de politie onder meer op mensen die kijken of iemands poort open is. Maar ook een voertuig dat niet in de straat thuishoort en meerdere keren langsrijdt en van waaruit naar woningen wordt gekeken kan verdacht zijn. Verder roept de politie op melding te maken van mensen die foto's maken van woningen en personen die graag meelopen het portaal van een flatgebouw in. Ook mensen die zich verstoppen als ze iemand zien zijn volgens de politie reden om te bellen.

Tips om inbraken te voorkomen geeft de politie ook: “Laat de verlichting aan als u weg gaat en zorg voor goed hang- en sluitwerk. Vertel bovendien uw buren dat u weg bent zodat zij een extra oogje in het zeil kunnen houden.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inge (5-12-2016 om 09:04)
De politie komt toch niet. Geen mensen genoeg.....
k (4-12-2016 om 18:50)
gister avond hebben kleptoklaas en jattepiet een bezoek gebracht aan ons huis maar binnen kwamen ze niet, wel schade
bruno (4-12-2016 om 18:22)
en als je de politie belt komen ze toch niet
Andre (4-12-2016 om 14:08)
De knuppel staat al klaar, laat ze maar komen.
kees (4-12-2016 om 13:13)
Dat is mooi. De hond zit al te wachten bij de deur en wil er graag een bijten. En loslaten pas als oom agent er is eerder niet. Maakt niet uit of het een reguliere inbreker is of een uit Spanje. Happe Tarzan
mar (4-12-2016 om 10:57)
Toch een teken dat men de woningen in de gaten heeft gehouden. Mensen daardoor weg heeft zien gaan of men laat geen licht branden, zodat het lijkt of er iemand thuis is, desnoods een radio aan laten zodat er geluid is.
Cookie-instellingen beheren