Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Motorrijders crossen illegaal op stranden

Toegevoegd: 06-12-2016, 16.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie onderzoekt een reeks meldingen van motorcrossers die de afgelopen weekeinden illegaal op de Walcherse stranden hebben gereden.


Volgens de politie zijn de afgelopen zaterdagen en zondagen verschillende meldingen over de crossers binnengekomen. De politie heeft inmiddels de beschikking gekregen over foto's van de motoren maar deze reden met onherkenbare kentekens.

De politie en de gemeente Veere roepen de motorrijders op om met hun illegale activiteiten te stoppen. De politie benadrukt dat de motorrijders een boete en inbeslagname van hun motoren riskeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (13-12-2016 om 05:40)
Dus Mario als jij op het strand rijd en bezig bent je paard in bedwang te houden kun je ook nog zien dat er in de duinen en het bos er achter herten weg rennen.... dat is knap. Een hert rent ook al weg van een voetganger aldaar. En waarom mag jij met je paard het strand en de natuur gebruiken en wat geeft jou het recht om een ander daar weg te sturen. We zouden ook kunnen zeggen blijf jij lekker met je paard in de binnen bak van je manege, dat is voor jou zelf en omstanders veel veiliger. Op de rug van een van oorsprong wild dier gaan zitten is nou ook niet echt een normale hobby. En crossterreinen zijn er heel wat minder dan maneges.
Mario (12-12-2016 om 13:28)
Ik rij paard, op het strand. Ik kom ze daar wel eens tegen, vol gas over het strand rijdend, tussen de mensen door. Dat is nog tot daar aan toe, maar de meesten vinden het nodig om hun uitlaat zo hard mogelijk te laten knetteren met als gevolg dat mijn paard er vandoor wil (en ook alle herten in de duinen en bos er achter). Waardoor ik het risico loop mijn nek te breken als ik er af gegooid wordt. Dan zie ik ook regelmatig bandensporen op het ruiterpad, waar maneges rijden met groepen mensen die nauwelijks kunnen paardrijden, geen ruimte is om uit te wijken en je ook nog eens gegarandeerd met je nek of rug op een boom komt als je er af wordt gegooid. Dat gecross is echt geen ongevaarlijk pleziertje, in tegendeel. Ga naar een crossterrein!
mickey (11-12-2016 om 09:26)
Gre,wat een rare reactie, virtueel crossen, zelf loop ik hard,niks fijner om buiten te zijn,dit ga ik echt niet binnen doen, zo ook voor de crossers, heerlijk buiten, net als toen ze klein waren, lekker vies thuis komen, na een heerlijke middag buiten,,,,,,
Crosser (11-12-2016 om 01:52)
Als je een beetje kan rijden, kunnen ze je toch niet pakken, buitenom het alleen recht toe recht aan is en het zonde is voor je motor., Geef ik de mannen groot gelijk die afentoe op strand rijden in de winter. Al die chagrijnige mensen die zelf alleen borduren en sudoku's maken mogen ook wel een wat meer de ruimte geven, ze rijden op grote afstand van mens en dier dus geen gevaar
Mickey (10-12-2016 om 08:39)
Leven en laten leven,,,,precies,,hij is zelf net vader geworden van een prachtige zoon,,,en wat heeft ie al gekregen,een mini motorpakje,,,,,laat een ieder op zijn manier zijn hobby uitvoeren,,,,,,,de een houdt van rust,,een ander van iets meer herrie,,,geven en nemen,er is al genoeg ellende in de wereld,,,,
ex crosser (9-12-2016 om 11:30)
Ik heb het vroeger zelf ook gedaan,pakkans is erg klein,je rijd zo een trap op met zo een motor.Laat die jongens lekker even hun gang gaan,het strand is groot genoeg!
Cookie-instellingen beheren