Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Militaire oefening bij Vlissingen

Toegevoegd: 07-12-2016, 23.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Het Korps Commandotroepen heeft woensdagavond een oefening gehouden bij het Trainingscentrum in Vlissingen. Er werd onder andere geoefend met helikopters en oefenmunitie.


Onderdelen van de oefening zijn bijvoorbeeld het opsporen en observeren van verdachte acties door mogelijke terroristen. De oefening was van tevoren niet publiekelijk aangekondigd en leidde tot verontruste reacties. De politie ontving woensdagavond diverse telefoontjes.

Het Korps Commandotroepen wordt onder andere ingezet bij contraterrorisme. Waar de dienst speciale interventies deze taak binnen Nederland uitvoert, doet het Korps Commandotroepen dit in het buitenland. Het oefenen van zulke acties in het buitenland is moeilijk te realiseren, daarom zoekt men naar realistische oefenlocaties binnen Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (13-12-2016 om 18:27)
Wat je professionele hulp noemt, ik geef alleen aan waar de terreurdreiging het grootst is dus waar wij burgers kwetsbaarder zijn. Dat hun liever zandhappen prima joh!
@Terneuzenaar (9-12-2016 om 12:56)
Wakker worden/blijven! DSI doet het binnenland, Korps Commandotroepen doet het buitenland. Ik denk dat die mannen prima in staat zijn om een goede oefenlocatie uit te zoeken. Daar hebben ze jou professionele hulp niet bij nodig. IWAB.
Pietje precies (9-12-2016 om 12:21)
Ha jullie zijn welkom! Geweldig dat ze in Zeeland oefenen. Iedereen die er over zeurt mag zichzelf gaan verdedigen als het ooit zover moet komen. Ons leger stelt al niets meer voor in aantallen, laat die paar militairen die we hebben, dan maar goed getraint zijn.
Terneuzenaar (9-12-2016 om 11:15)
Zeg nu zelf, een oefening bij het Trainingscentrum Vlissingen? Had dan een oefening gedaan bij Kerncentrale Borssele, DOW Chemical, Yara Sluiskil, Kerncentrale DOEL, Stroomvoorzieningen, watergemalen en ga maar even zo door. En waarom worden deze commando's voor het missies in het buitenland getraind? Hebben wij hier niets te vrezen zoals hierboven geschreven? Wakker worden/blijven!
@kees (9-12-2016 om 00:11)
En met wie zijn we precies in oorlog? De laatste keer dat we in oorlog waren is alweer een kleine 70 kast terug
lowike (8-12-2016 om 19:57)
Adriaan zulke oefeningen moeten ze niet aanmelden en je hebt zeker geen last van die klokken die altijd luiden
Cookie-instellingen beheren