Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Video politiegeweld Goes op internet

Toegevoegd: 14-12-2016, 20.25 uur
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
© Foto: Dumpert.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Op videowebsite Dumpert.nl zijn beelden geplaatst van het politie-optreden afgelopen weekend op de Grote Markt in Goes. Hierbij werd door de politie geweld gebruikt.


In de nacht van zaterdag op zondag wilde de politie een 19-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aanhouden omdat hij mensen zou hebben geslagen met een riem. Volgens de politie verzette hij zich hevig en moest pepperspray worden gebruikt om hem aan te houden. Ook een vriend van de jongen werd bespoten met pepperspray. Hij werd eveneens opgepakt.

De politie liet zondag al weten dat tijdens de arrestaties verschillende mensen zich met de zaak bemoeiden en dat daarom een diensthond werd ingezet. In de video is te zien dat de politie handen en voeten gebruikt en ook de wapenstok inzet. De politie laat in een reactie weten dat er sprake is geweest van proportioneel geweld en dat de arrestanten geen klachten hebben ingediend.


Bron: Dumpert.nl


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Markush (15-12-2016 om 17:36)
Het is haar taak om hem te arresteren. Niet om hem te straffen. Einde discussie eigenijk. Ik vind het geweld nog wel mee vallen. Net op de grens of erover.Maar dit gedrag moet je zeker in de gaten houden. Weetje hoeveel onschuldige burgers in America worden neergeschoten. Agenten in America worden gewoon betaalde seriemoordenaars.
Hert (15-12-2016 om 17:36)
Respect voor die politie vrouw. Heerlijk zonder twijfel gelijk een tik!!! Een corrigerende tik! Misschien eens wat vaker politie vrouwen de straat op sturen. En waarom slaan met een riem? Waarschijnlijk kon hij het niet met zijn kleine kinderhandjes klaren.
Remco (15-12-2016 om 17:07)
Het kan mij niet hard genoeg gaan. Dan komt er vanzelf een tijd dat men wel gaat luisteren als ze gesommeerd worden om weg te gaan. Kijk naar de Guardia Civil die worden ... nooit tegen gesproken kan ik je vertellen.
Wouter (15-12-2016 om 16:21)
ooh ja rotzooi trappen en andere mensen lastig vallen en dan zielig doen als je klappen krijgt. Politie heeft hier m.i. niets verkeerds gedaan.
jr (15-12-2016 om 16:20)
Ik durf niet meer naar buiten.. polite agenten die zonder waarschuwing en zonder aanleiding willekeurig onschuldige burgers in elkaar slaan, dat geeft me toch beetje een onveilig gevoel. of was het anders?
Cerebrus (15-12-2016 om 16:12)
Volledig terecht dat die paupers klappen krijgen, moeten ze maar uit de buurt blijven.
Cookie-instellingen beheren