Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Gevaarlijke omstandigheden door dichte mist

Toegevoegd: 29-12-2016, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nog tot en met morgenochtend kan dichte mist in de provincie zorgen voor gevaarlijke rij-omstandigheden. Het KNMI heeft code geel afgekondigd.


De waarschuwing geldt sinds 16.00 uur en loopt tot vrijdagochtend 10.00 uur. Plaatselijk zal het zicht minder zijn dan 200 meter. Volgens het weerbureau kan de mist verraderlijk zijn doordat deze plotseling optreed. Het advies is om de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden tot andere weggebruikers.

Regels
Nog even de regels voor het gebruik van de mistverlichting op een rijtje: Het mistlicht voor mag gebruikt worden als door mist, sneeuw of regenval het zicht ernstig is belemmerd. Dat komt neer op minder dan 200 meter zicht. Het mistachterlicht mag alleen gebruikt worden bij zware mist of zware sneeuwval. Het zicht moet dan minder zijn dan 50 meter. Bij regen mag het mistachterlicht overigens niet gebruikt worden vanwege de kans op verblinding. Ook in een file moet het mistachterlicht worden uitgeschakeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
f (29-12-2016 om 23:42)
Jaap als jij daar 70 rijdt terwijl de rest wel 100+ gaat ben jíj het gevaar, zie je dat dan niet???? Je bent dan een rijdende chicane voor mensen die wel kunnen/durven autorijden of verkeersinzicht hebben. T gevaar zit m in de mensen die bellen appen of weet ik veel wat ze doen achter t stuur terwijl ze op de weg dienen te letten! Niet t weer de schuld geven van je eigen incompetentie mensen!!! mvg,f
Jan Willem (29-12-2016 om 23:40)
@P van D: voor sommige mensen is de term 'azijnzeiker' op zijn plaats. denk hier maar eens over na!
Wat een reacties (29-12-2016 om 22:13)
Het zit weer potdicht, extra rijtijd en mensen die soms nog zonder licht rijden, woensdag ook..... zeker lichte auto's vallen ook overdag niet op dan! Denk ook dat het rond vriespunt is momenteel..... aanvriezende mist ook mogelijk. Een gewaarschuwd mens telt voor 2! Ja de codes hoeven voor mij niet. Maar als iedereen zich eens zou aanpassen in snelheid en afstand houden, dan worden ongelukken voorkomen.
R (29-12-2016 om 21:54)
net terug uit amsterdam.Kan zeggen wat ik heb gezien een ieder die zich heeft aangepast.Dan maar later thuis sowhat
Jaap (29-12-2016 om 20:41)
@ P van D: herinnert u zich die grote kettingbotsing nog van een aantal jaren geleden??? Ik reed exact een week later op dezelfde plek in zeer dichte mist. Ik durfde hier niet harder, maar ook niet langzamer als 70 te rijden. Ik was stomverbaasd over het aantal automobilisten me voorbij kwamen scheuren met dik 100! Nee....hoe meer waarschuwingen hoe beter. In ons land sneuvelen 2 mensen per dag in het verkeer. Als je ziet hoe nonchalant sommigen zich gedragen....levensgevaarlijk.
Zeeuwind (29-12-2016 om 20:14)
Code geel of niet, ik wordt doodziek van mensen die geen verlichting voeren of alleen aan de voorkant. Daarnaast nog die mensen die twee weken later nog met hun mistlicht rondrijden. Het verkeer vraagt dagelijks om anticiperen ongeacht welke code! Daarnaast zou verplicht moeten worden om altijd verlichting te voeren.
Cookie-instellingen beheren