Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: 'Buitenom Vlissingen relatief rustig'

Toegevoegd: 01-01-2017, 17.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Afgezien van de ongeregeldheden in Vlissingen is de jaarwisseling rustig verlopen. Er waren fors minder incidenten en ook het aantal brandjes viel mee. Wel waren er iets meer arrestaties dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie en het Openbaar Ministerie.


Het aantal incidenten dat de politie tot vanochtend 08.00 uur registreerde lag ongeveer een derde lager dan tijdens de vorige jaarwisseling. Toen waren er namelijk 306 incidenten, nu waren dat er zo'n 100 minder. Eerder vandaag werd al duidelijk dat het aantal brandweerinzetten terugliep van 122 tijdens de overgang naar 2016 tegenover 76 deze jaarwisseling.

Er werden volgens het Openbaar Ministerie (OM) negen personen opgepakt. Zes van hen gebruikten geweld tegen een ander, twee tegenover personen met een publieke taak. De negen hoeven niet op een zogeheten snelrechtzitting te komen maar wachten een schikkingsvoorstel of een zitting in de rechtbank.

In heel december verwerkte de Zeeuwse politie overigens 672 vuurwerkgerelateerde meldingen. Deze liepen volgens de politie uiteen van het ongeoorloofd afsteken van vuurwerk tot het in het bezit hebben, verhandelen of zelfs vervaardigen ervan. In totaal kwamen bij de politie zestig verdachten in beeld.

In de Oosterschelderegio werden twee personen daadwerkelijk aangehouden, zo is vanmiddag bekend gemaakt. Er werden in totaal 38 huiszoekingen gedaan en al met al werd er bijna 84 kilo vuurwerk onderschept. Ook vijf mobiele telefoons werden in beslag genomen.

Van de verdachten waren er 32 minderjarig. Acht van hen zijn doorverwezen naar HALT. Twee dossiers zijn ingestuurd naar het Functioneel Parket, twee dossiers zijn voorgelegd aan de officier van justitie en één persoon heeft een politietransactie gekregen. Van de verdachten komen er 10 uit de gemeente Goes, drie uit de gemeente Kapelle, vijf uit de gemeente Reimerswaal en 29 uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

Cijfers uit de regio Walcheren werden eerder al bekend gemaakt. Hier was sprake van negen doorverwijzingen naar HALT, één politietransactie en vijf zaken die worden voorgelegd aan de officier van justitie.

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (4-1-2017 om 13:01)
Gelukkig maar, "buitenom Vlissingen" viel het mee. Hoera! Er zijn maar in één gebied ernstge -vooraf georganiseerde- rellen geweest. Met "maar" een paar vernielde auto's en brandstichtingen. Met gerichte aanvallen op de hulpdiensten. Mooie reden om blij te zijn. Vindt de politie. Ik vind dat niet, op één of andere manier kan ìk hier niet blij van worden...
Derks (2-1-2017 om 17:18)
Communicatie Autoriteiten naar de Burgers: De Jaarwisseling is "naar omstandigheden" rustig verlopen. U als Burger krijgt waarschijnlijk de eindafrekening niet te zien, maar deze wordt wel verwerkt in de nog te verhogen belasting aanslag. Over Vlissingen: Alle "aflul"motoren staan in de hoogste versnelling: 1. We hadden het niet zien aankomen. 2.We gaan ons beraden op te nemen maatregelen 3. De Burgervader is geschokt. 4. Politiechef had het niet zien aankomen. SCHANDE SCHANDE.
Cookie-instellingen beheren