Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Opnieuw flinke reeks ongelukken door gladheid

Toegevoegd: 03-01-2017, 09.01 uur - Update: 03-01-2017, 11.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als gevolg van plaatselijke gladheid zijn sinds vannacht al diverse verkeersongevallen gebeurd. Ook nu is het lokaal nog glad.


Volgens de politie raakten verspreid over de provincie al meerdere auto's van de weg. Rond middernacht reed in Koewacht een personenauto tegen een lantaarnpaal (foto 1). Hierbij ontstond alleen materiële schade.

Rond 04.30 uur ging het mis op de Reeweg in Hansweert (foto 2). Nadat een personenauto in een slip was geraakt, belandde deze in een droge sloot. Bij dit eenzijdige ongeval raakten volgens de politie meerdere mensen gewond.

Ook in Absdale vond een slippartij plaats. Bij de Provincialeweg (N290) Vogelwaarde reed rond 05.50 uur een auto van de weg (foto's 3 t/m 5). Het voertuig reed van een talud en kwam een stuk verderop tot stilstand. De ambulancedienst werd ingeschakeld om de inzittende(n) te onderzoeken.

In Heinkenszand raakte rond 07.30 uur een auto van de weg. Deze belandde in een sloot bij de kruising van de Boomdijk en de Heinkenszandseweg (N667). De brandweer heeft het dak van de auto geknipt om de inzittenden te bevrijden.

Rond 08.15 uur raakte op de Oude Rijksweg (N289) bij Rilland een Ford Ka van de weg. De brandweer rukte zonder spoed uit om de inzittende te helpen uit de auto te komen. Er was alleen sprake van materiële schade.

Ook op de A58 ging het op meerdere locaties mis. De Verkeersinformatiedienst (VID) meldde rond 08.30 uur ongevallen op de rijbaan van Bergen op Zoom richting Vlissingen ter hoogte van Rilland en in tegengestelde richting tussen Arnemuiden en Heinkenszand.

Het KNMI heeft voor Zeeland nog tot 10.00 uur code geel afgekondigd vanwege de gladheid. Gisteren ging het ook al op diverse plaatsen mis door lokale gladheid.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (3-1-2017 om 13:23)
In de gemeenste Veere en Vlissingen heb ik nergens last van gehad, in de gemeente Middelburg was weer een bar slecht gestrooid en was het op verschillende doorgaande wegen behoorlijk glad. Het is altijd opvallend hoe slecht de gemeente Middelburg strooit tov Veere en Vlissingen...
Popper (3-1-2017 om 12:57)
Jacob wat is dat voor domme reactie ? Je kunt toch niet overal strooien daar is geen geld voor en geen zout genoeg voor.. Stel als ze in Rusland of Alaska overal gaan strooien dan is alle zout op in de wereld.. Probleem is dat mensen ongeduldig zijn en niet anticiperen met gladheid sneeuw mist en regen.. Men wil net zo hard rijden en remmen als in de zomer en als dat niet kan is het de schuld van het weer of de gemeente. Gewoon rustig rijden optrekken en stoppen met beleid en als je glijd gas en rem los
Pekel (3-1-2017 om 12:26)
Nou Jacob in Vlissingen ziet alles wit van het zout.
Jacob (3-1-2017 om 12:05)
Ter preventie van gladheid hebben ze strooizout uitgevonden! Inmiddels al 2 gladde ochtenden achter de rug....en ik heb nog geen strooiwagen gezien. We willen toch dat het veiliger wordt en minder doden vallen? STROOI dan eens op tijd, en overal!
bokje (3-1-2017 om 09:41)
Oh het was weer de schuld van het weer ! Dan is het de mist dan de lage zon dan de sneeuw en nu is het schuld van ijs ??? Ja strax gaan we moeder natuur voor de rechter dagen ! Het is ALTIJD de schuld van de bestuurder die reed.. Je moet zeggen: Door foutief rijgedrag is een automobilist op een weg met ijsvorming van de weg geraakt en heeft een ongeval of schade veroorzaakt.. Wat eerder opstaan helpt ook tegen haastige spoed.. Het ligt altijd aan de fout van de bestuurder of tegenpartij die een ongeval veroorzaakt niet het weer de schuld geven
Cookie-instellingen beheren