Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Arrestaties voor inbraken Oosterland, goederen terecht

Toegevoegd: 14-01-2017, 10.54 uur
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - In Oosterland heeft de politie donderdagavond gelijktijdig drie huiszoekingen gedaan in het kader van een onderzoek naar inbraken. Er zijn twee personen aangehouden.


Tussen 28 en 30 december werd ingebroken bij een autobedrijf aan de Van de Abeelestraat in Oosterland. Hierbij werd een Kawasaki-motor gestolen. Tussen 5 en 12 januari vond een tweede inbraak plaats. Dit keer was een woning aan de Molenweg in het dorp het doelwit. Bij deze inbraak werden vernielingen aangericht en werd een grote hoeveelheid goederen ontvreemd. Onder meer audio-apparatuur, elektrisch gereedschap, fitnessapparatuur, een televisie en witgoed werden meegenomen.

Nadat bij de politie informatie binnen was gekomen dat goederen afkomstig van de woninginbraak in verschillende Oosterlandse woningen zouden staan, werd besloten huiszoeking te doen in drie verschillende woningen. Dat had resultaat want in één van de woningen werd de gestolen motor aangetroffen. Ook lagen hier onder meer de televisie en het gereedschap welke afkomstig waren van de woninginbraak.

In de bewuste woning werden twee verdachten aangehouden: een 28-jarige man uit Oosterland en een 28-jarige vrouw met een onbekende woon- of verblijfplaats. In een andere woning werden het witgoed en de fitnessapparatuur aangetroffen maar hier werden geen arrestaties verricht.

De aangetroffen goederen werden in beslag genomen en vervolgens per vrachtwagen afgevoerd. Volgens de politie is het zeker dat er nog meerdere aanhoudingen in deze zaak gaan plaatsvinden. Het nu aangehouden duo is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De twee zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (15-1-2017 om 08:58)
Goed dat deze personen zijn opgepakt! Goed werk van de politie. @ P van D: hoe kun je iemand nu het land uitzetten? Staat nergens dat het geen Nederlander betreft o.i.d. Welke straf hij krijgt bepalen wij gelukkig niet, daar gaat de rechter over.
P van D (14-1-2017 om 11:15)
Nou leuk voor oosterland zo'n buurman en vriendin.. Na zijn boete en werkstraf komt hij dus gewoon weer terug zijn huis in natuurlijk terwijl de hele buurt nu weet hij een inbreker en crimi is.. Als ik de woningbouw was had ik die man er per direct uit gezet of het land uitgezet.. Wel jammer de straffen hier niks voorstellen, dit word 100 uur werkstraf en 1000 euro boete hooguit en geld zal hij wel niet hebben dus dat geld komt er ook nooit
Cookie-instellingen beheren