Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oudere dames slachtoffer van scharenslijper

Toegevoegd: 16-01-2017, 10.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Borsele zijn afgelopen woensdag twee oudere dames behoorlijk benadeeld door een scharenslijper. Dat meldt de politie.


Volgens de politie deed de man zich in Kwadendamme en Ovezande voor als werknemer van een bedrijf. “Toen bij de ene vrouw uiteindelijk betaald moest worden, griste de man al het geld uit de portemonnee. Bij de andere vrouw werd de prijs telkens hoger en uiteindelijk moest de vrouw een enorm hoog bedrag betalen voor het geleverde werk”, zo ligt men de werkwijze toe.

De politie roept mensen op alert te zijn en hun (schoon)ouders te wijzen op de handelswijze van de man. Het advies: “Let goed op voordat u zaken doet met dergelijke deur-aan-deur-verkopers. U kunt zich ook altijd afvragen: Heeft u de dienst of het product echt wel nodig?”

De politie komt overigens graag in contact met andere mensen die afgelopen week een soortgelijke situatie hebben meegemaakt. Slachtoffers kunnen bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (19-1-2017 om 15:58)
Dat mensen nu nog steeds niet beter weten! Deze praktijken bestaan al tientallen jaren, dus ook in de tijd dat deze dames jong waren. Ook lui die "de tuin willen opknappen", "schoorsteenvegers", al wat aan de deur komt om "diensten" aan te bieden, deugt niet. Dat is al jááááren zo. En ook ik ben een oudere vrouw, maar niet onnozel.
Tim Fakkeldij (18-1-2017 om 12:55)
Zou het eigenlijke probleem niet zitten in het feit dat de "mens" het steeds normaler vindt dat dit soort figuren rond lopen? We doen als bevolking aan symptoom bestrijding de echte problemen worden niet aangepakt. We zetten een 3 - 4 of 5e slot op de deur, maar het eindelijk weer eens echt aanpakken van de misdadigers is bijzaak. En als de politie optreed dan is het land al gauw te klein, als je de commentaren leest. Komt er een verdachten per ongeluk voor de rechter dan is een taakstraf al een "zware" straf.
Cerebrus (17-1-2017 om 19:06)
W.Kruit, bemoei je lekker met je eigen zaken.
mar (17-1-2017 om 18:13)
Gewoon even aan het raam kijken wie er staat en als het een vreemde snuiter is gewoon ff nee schudden of een teken geven dat je niets nodig hebt. Nooit de deur zomaar meer opendoen, zeker niet mensen op leeftijd. Ze denken nl die hebben allemaal nog wel cash in huis. Jongere mensen alleen een betaalpas en die laten hun messen en scharen niet meer slijpen!!
W. Kruit (17-1-2017 om 11:41)
@Cerebrus, het gaat hier om oudere vrouwen. Die zijn nog te goed van vertrouwen om zich te kunnen wapenen tegen dit soort tuig. Maar, als het jouw moeder of oma overkomt, zeg je dan ook dat ze er om gevraagd heeft? Of is het dan ineens wel erg?
Cerebrus (16-1-2017 om 15:08)
Als je anno 2017 nog in dit soort praktijken trapt, tja. Dan vraag je er om.
Cookie-instellingen beheren