Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen opgepakt op bouwterrein Vlissingen

Toegevoegd: 16-01-2017, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond dankzij de inzet van een politiehond drie mannen weten aan te houden die zich bevonden op een afgesloten bouwterrein.


De politiemeldkamer kreeg rond 18.20 uur een tip van iemand die drie mensen had zien lopen op het terrein bij de Vrijgang in Vlissingen. Ter plekke wordt een appartementencomplex gebouwd en het terrein is omheind en niet toegankelijk voor onbevoegden.

De getuige vertelde dat hij geluiden hoorde die erop leken dat er zaken vernield werden. Meerdere agenten gingen hierop ter plaatse. Eénmaal op de bouwlocatie hebben de agenten zich opgesplitst zodat zij het terrein beter konden overzien.

Een hondengeleider riep hard de waarschuwing dat haar hond zou worden ingezet wanneer de verdachten zich niet op eigen initiatief zouden melden bij de politie. Hierna meldde zich direct al een eerste verdachte. Kort daarop kozen de andere twee ook eieren voor hun geld en meldden ook zij zich bij de politie.

De drie bleken 18 jaar oud te zijn. Het gaat om mannen uit Grijpskerke en Middelburg. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en hier hebben ze een verklaring afgelegd. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja (19-1-2017 om 16:24)
Vind deze reacties altijd leuk om te lezen, moet dikwijls lachen, b.v. om v.d. Ketterij, als deze persoon zo reageerd, moet je wel een hekel aan het gezag hebben, zal wel een reden voor zijn ! Mensen geven hier een goed beeld van zichzelf !! . Gelukkig zijn er ookdoordachte reacties.! Blijft in ieder geval interessant !
Marleen (18-1-2017 om 08:59)
Wat een discussie over deze zaak de politie heeft goed gehandeld,punt. De raddraaiers zijn gepakt , proces verbaal opgemaakt . Zaak gesloten.Elkaar zo aanvallen in een discussie kinderlijk gewoon.
P (17-1-2017 om 12:37)
@Ronald, suggestief vragen of ik er meer van weet? En als ik er meer van weet ben ik dan een verdachte? Aangezien de verdachte zijn aangehouden is het een beetje een domme suggestieve vraag of ik er mee vsn weet. Maar nat vinger werk zegt mij dat drie jonge ventjes van 18 uit Middelburg en Grijpskerke niet naar een bouwterrein in Vlissingen komen op zondag avond om half 7 in de avond, om te slopen. En die hond is idd een politie hond maar de aanpak van een hond is gelijk met zijn tandjes, en volgens mij doen agenten dat niet gelijk, hun tanden ergens in zetten.
Franky (17-1-2017 om 11:24)
Het bouwterrein waar het hier om gaat is behoorlijk groot, onoverzichtelijk en zeker in het donker gevaarlijk. Er staan hekken omheen met borden verboden toegang, tevens komt er beveiliging controles uitvoeren. Wel eens gehoord van koperdieven? Diefstal van bouwmateriaal en of gereedschap? En uiteraard vernielingen worden ook zeker gepleegd, blijkbaar vinden bepaalde figuren dat een leuk tijdverdrijf. Hulde voor de melder en de politie, netjes gehandeld. Zeker ten aanzien van deze melder, helaas lopen genoeg mensen door met de gedachte niet mijn probleem, bellen niet en de ellende is alleen maar groter, nogmaals top!
Ronald (17-1-2017 om 09:23)
@P : Natuurlijk is er een PV opgemaakt en de officier van justitie zal hier wel zijn plan mee trekken, of er eventueel vervolgd zal worden en heeft U dat gezien dat er niets vernield is dan, omdat U zo zeker van Uw stuk bent ? Het heeft niets met gemakzucht te maken, die hond is ook een politieagent met 4 pootjes en 1 staart en is hier voor opgeleid ! Voor hun eigen veiligheid hebben ze de hond ingezet, zoals Hoofdschuddend ook al aangaf, is het op een bouwwerf in het donker levensgevaarlijk !
Hoofdschuddend (17-1-2017 om 05:10)
@V/D Ketterij: Vraagje. Was u dronken toen u de reactie plaatste? Of had u moeite met lezen? Zou kunnen hoor maar alsnog is het een zeer ongepaste reactie. De politie heeft hier zeer adequaat gehandeld. Als die jongens niet opgepakt waren dan had u waarschijnlijk ook kritiek gehad? Zoals eerder vermeld bij mensen die wel bij hun goede verstand zijn. Het zoeken op een bouwterrein is niet makkelijk en zeer gevaarlijk. Daarom heeft de politie goed opgeleide viervoeters. (Welke trouwens in dit geval idd netjes aan de lijn zijn gebleven). Die zijn er niet om pootje te geven en te knuffelen.
Cookie-instellingen beheren