Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 89 km

Om eist celstraf voor diefstal met geweld

Toegevoegd: 16-01-2017, 19.01 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen de 33-jarige J. den T. uit Oost-Souburg een celstraf van negen maanden waarvan vier voorwaardelijk geëist. Tegen de 27-jarige S. M. uit Vlissingen eiste de officier een celstraf van 90 dagen waarvan 87 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur.


De Vlissingse vierde op 6 oktober 2016 haar verjaardag en had een kennis uitgenodigd die zij ervan verdacht de drugs van Den T. te hebben gestolen. De vrouw ging er vanuit dat als zij ook nog eens twee andere mannen uitnodigde en hij zou komen hij misschien wel tot een bekentenis gedwongen zou kunnen worden.

De man kwam en kreeg direct enkele klappen in het gelaat. Volgens het slachtoffer zou er veel meer zijn gebeurd, dan de paar klappen. Hij zou zijn getrapt, gestompt, bedreigd en ze hadden hem zijn kleren uitgetrokken. Ook hadden ze zijn hasj en horloge afgepakt. ,,Gelogen'', oordeelden Den T. en S. hij heeft zichzelf uitgekleed om daarmee te laten zien dat hij helemaal niets bij zich had. Ook ontkenden ze hem te hebben mishandeld, zoals hij had beweerd.

Voor de officier van justitie was het echter een uitgemaakte zaak: het was een diefstal met geweld geweest. Niet meer en niet minder. Wel hield hij bij zijn eis met de persoonlijke omstandigheden van de Vlissingse. Den T. werd in 2010 al eens veroordeeld tot veertig maanden cel voor zijn aandeel in een overval op een bejaarde man. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (17-1-2017 om 11:42)
Wat ik me vaak afvraag is hoe mensen zo worden.....?
Cookie-instellingen beheren