Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Arrestaties voor diefstal auto's na proefrit

Toegevoegd: 25-01-2017, 11.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft drie arrestaties verricht in de reeks diefstallen van Toyota's bij autobedrijven in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.


De auto's bleken telkens te worden gestolen nadat een man zich voor had gedaan als belangstellende koper en een proefrit in het voertuig had gemaakt. Kort nadat de auto netjes was teruggebracht werd deze gestolen.

Het ging met name om tweedehands Toyota's van de typen Corolla en RAV4. In november werd in Zierikzee ook een Toyota Landcruiser ontvreemd. Deze werd een maand later in Bergen op Zoom in beslag genomen.

De nu aangehouden personen zijn allemaal afkomstig uit die plaats. Het onderzoek leidde in eerste instantie naar twee personen. Zij konden op 9 januari na het doorzoeken van hun woningen en een plaatselijk garagebedrijf worden opgepakt. Het gaat om de proefrijder, een 35-jarige man, en een 29-jarige man die wordt verdacht van de diefstallen.

Op 12 januari werd een derde aanhouding verricht. Een 32-jarige man zou namelijk ook betrokken zijn geweest bij één van de diefstallen. Hij werd na verhoor weer vrijgelaten. De andere verdachten zijn op 13 januari voorgeleid aan de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

De ‘proefrijder’ is donderdag 19 januari in vrijheid gesteld en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De voorlopige hechtenis van de 29-jarige verdachte is gisteren met 90 dagen verlengd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren