Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 449 km

Echtpaar uit Clinge geplukt door justitie

Toegevoegd: 30-01-2017, 19.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag bepaald dat het bedrag, dat een echtpaar in Clinge heeft verdiend met illegale drugsactiviteiten moet worden vastgesteld op 137.032 euro. Vanwege de lange tijd die inmiddels is verstreken krijgen ze wel een 'korting' van tweeduizend euro.


Het echtpaar werd destijds veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de drugszaak 'Volkel'. Hun activiteiten waren bij de Belgische politie al in 2007 doorgegeven aan de Nederlandse justitie, maar die kwam pas in 2009 in actie. Café All Bindy in Hulst was de voornaamste plek van waaruit in hasj werd gehandeld.

Samen met 17 anderen werd het echtpaar in 2011 veroordeeld tot beduidend lagere straffen dan de officier van justitie had geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (13-2-2017 om 12:30)
terrecht dat deze mensen gepakt zijn maar meschien moeten we ook iets verder kijken, wie verdient er het meest hieraan denkt u? onze eigen overheid zelf gedogen is een manier om er heel veel geld mee te verdienen. er zijn genoeg waargebeurde verhalen bekend van bv een cocke groothandel waar 12kg cocke in beslag genomen word word de eigenaar er van veroordeelt voor 10 kg waar is die andere 2kg gebleven? en wat gebeurt er met de andere 10kg die moeten vernietigd worden maar gebeurt dit ook? of is justitie en de overheid zelf aan het dealen geslagen?? wij normale burgers zullen het nooit weten daar zijn we te blind voor volgens de overheid
peter de quaak (31-1-2017 om 10:29)
Hahaha vast. Ik denk dat ze nog miljoenen hebben. Wij als eerlijke burgers worden constant geplukt. (Snelheidsovertredingen, boetes voor futuliteiten etc.) Ik ken er eentje die ze ook geplukt hebben. Maar de overheid kan mij niet uitleggen waarom hij nog steeds in een dikke villa woont, een dikke auto heeft en iedereen weet dat hij nog steeds in de drugs zit. En trouwens, de overheid faciliteert drugs handel. Ze laten het toe, je betaald gewoon belasting over de inkomsten en als je een keer gepakt wordt betaald je wat meer aan de overheid. Dus is het legaal. Ik zeg, het mag of het mag niet. Mag het niet, heel je vermogen inleveren en min. 5 jaar zitten. Nu lacht de overheid en wachten ze op de volgende. Geld geld geld.
exportzeeuw (31-1-2017 om 08:35)
ik snap sowieso niet waarom ze straf krijgen. het gaat hier om een product wat te koop is in de coffeeshops . laat ze eerst de wet maar eens nakijken voordat ze gaan bestraffen. idioot land..
importzeeuw (31-1-2017 om 00:10)
Nu nog zorgen dat ze zich moeten houden aan hun opgelegde straf! Zogenaamd geen geld, schuldsanering, aflossing € 50 per maand, en in de tussentijd het criminele geld uitgeven en stiekem toch ruim leven.
Q (30-1-2017 om 23:02)
Dus wie verdient er aan het eind van het verhaal aan al die drugshandel? En wie wast al dat zwarte drugsgeld vervolgens ook nog eens wit? De Maffia? Nee onze eigen Roverheid! Die hebben zulke Maffia praktijken gewoon gelegaliseerd en verdienen dus flink aan de criminaliteit in Nederland. U snapt nu vast ook wel waarom ze die criminaliteit dus niet uit gaan roeien ;-)
frans (30-1-2017 om 20:58)
word nooit betaald deze mensen komen overal mee weg
Cookie-instellingen beheren