Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

OM wil ISD-maatregel voor winkeldief

Toegevoegd: 06-02-2017, 19.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanwege het plegen van drie winkeldiefstallen wil het Openbaar Ministerie (OM) dat een 36-jarige veelpleger de ISD-maatregel krijgt opgelegd. Hij zou hierdoor maximaal twee jaar in een instelling mogen werken aan zijn problematiek.


H., die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar september bij de Mediamarkt in Middelburg een Lenovo-tablet had gestolen. Een week eerder zou hij bij de Big Bazar in Vlissingen een joggingbroek hebben gestolen. Bij de Albert Heijn zou hij half juli een zak nootjes hebben meegenomen zonder af te rekenen.

Als verklaring voor de diefstal bij Mediamarkt gaf H. aan die tijd geen rooie cent te hebben gehad. Hij had geen werk en onderdak moest in de bosjes slapen. Door de verkoop van de gestolen tablet zou hij weer iets te besteden hebben.

Volgens zijn advocaat zou H. moeten worden vrijgesproken omdat er geen tastbaar bewijs voor het stelen van de noten als de joggingbroek. Voor wat betreft de diefstal van de tablet stelde zij dat H. eigenlijk uit frustratie had gehandeld omdat alle hulpverlenende instanties hem die periode in de kou lieten staan.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren