Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Dronken man ramt auto tijdens achtervolging

Toegevoegd: 08-02-2017, 14.56 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens een wilde achtervolging door Vlissingen heeft een dronken automobilist vannacht een ander voertuig geramd. De man is aangehouden.


Agenten zagen de man rond 01.40 uur in een personenauto rijden over der Bloemenlaan. Hij zat even daarvoor als passagier in een auto. Bij een vrijwillige blaastest bleek toen dat hij teveel alcohol had gedronken. Toen de agenten hem daarom in de Bloemenlaan wilden controleren, gaf hij gas en reed er hard vandoor.

Er ontstond een achtervolging en in een bocht bij de Geraniumlaan verloor de man de controle over het voertuig en botste hij tegen een geparkeerde personenauto. De man ging er in eerste instantie opnieuw vandoor maar stopte even later alsnog op de Margrietenlaan. De bestuurder bleek een 20-jarige Middelburger te zijn.

Op het politiebureau werden na zijn arrestatie enkele zakjes met poeder aangetroffen. De politie onderzoekt of er sprake is van drugs. Tijdens een uitgebreide ademanalyse blies de man, een beginnend bestuurder, 405 Ug/l. Dat betekent dat hij ruim vijf keer te veel alcohol op had. Zijn rijbewijs werd ter plekke ingenomen.

De Middelburger werd volgens de politie afgelopen november ook al betrapt op het rijden onder invloed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
oom agent (10-2-2017 om 11:43)
@ Donnie, uw verhaal is wat overdreven. Bij zulke overtredingen krijg je niet binnen een week of 2 je rijbewijs terug. Dat gaat maanden duren als het geen jaar word. En dat is ook logisch, aangezien er een onderzoek gaat plaatsvinden naar wat er precies is gebeurt. Dat recht heeft een ieder, t zou wat wezen als dat niet zo was natuurlijk. Dat is een eerlijke rechtstaat. Maar men gaat vaak af op geruchten of halve berichten in de media, zonder eigenlijk kennis van zaken te hebben.
Moeder in de Bijstand (9-2-2017 om 23:08)
Of ik het al niet zwaar genoeg had alle eindjes bij elkaar te knopen hij ramde mijn auto en ik krijg niets vergoed. en verlies waarschijnlijk mijn baan omdat ik geen geld heb een andere auto te kopen die ik zo nodig heb voor het werk. Dankzij deze dader kom ik op straat te staan !
Donnie (9-2-2017 om 11:11)
Beginnend bestuurder, slechts pas twee jaar zijn rijbewijs en, al eerder opgepakt voor rijden onder invloed, rijd weer zwaar bezopen en stijf aan de drugs rond, verkoopt harddrugs, vlucht van de politie, pleegt praktisch doodslag met zijn niets ontziende dolle vlucht, maar hij was dronken dus dan krijg je je rijbewijs gewoon snel terug of je gaat gewoon zonder rijden want controle is er toch niet veel. Mocht je dan toch tegen de lamp lopen, zeg je gewoon dat je dronken was en niet wist wat je deed, het zelfde resultaat. Duidelijk dat de rechtstaat gewoon impotent is om de orde te bewaren of criminelen afdoende te straffen en eerder belachelijk is dan een lachertje. Het failliet van deze samenleving.
Franky (8-2-2017 om 17:56)
@P van D, Zeker goed dat ie gepakt is, geen twijfel over. Alcohol en drugs zijn beiden een gevaar op de weg, dit valt overigens beiden onder art. 8 van de WvW en dat is een misdrijf, geen overtreding. Alcohol is prima te controleren maar dat ligt bij drugs toch net even wat anders. De politie kan geen bloedproef op straat uitvoeren, dit kunnen zij en mogen niet eens. Ik weet ook niet hoe ver de politie / OM is om dit op straat te kunnen controleren. Het zou mooi zijn als hier ook een voorindicatie apparaat voor uitgevonden is, zoals de blaastest op straat, dat is ook een voorindicatie op gebruik van alcohol. Iemand aanhouden voor rijden onder invloed van drugs is nu een indicatie van mogelijk gebruik drugs.
ton (8-2-2017 om 17:40)
Auto voor zijn ogen in een pers stoppen, kan hij er geen brokken meer mee maken en leert hij het vanzelf af.
r (8-2-2017 om 15:52)
en morgen lekker verder rijden zonder rijbewijs
Cookie-instellingen beheren