Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

In beslag genomen honden mogen terug

Toegevoegd: 08-02-2017, 19.02 uur
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - Van de zeven jachthonden die vorige week in beslag werden genomen in Zaamslag gaan er zes terug naar hun eigenaar.


De politie nam de hazewindhonden woensdagmiddag in beslag nadat was gemeld dat vier Britten illegaal aan het jagen waren geweest in de buurt van de Oudendijk. De officier van justitie heeft nu besloten dat één van de honden verbeurd wordt verklaard. De rest van de dieren mag dus terug naar hun eigenaar.

Dat niet alle honden een nieuw baasje krijgen heeft volgens de politie te maken met de bewijslast. “Dit is de enige hond die wij daadwerkelijk hebben zien jagen. Voor de andere honden konden we geen bewijs aanleveren dat ze meededen aan de jacht”, zo legt de politie uit.

De officier van justitie heeft overigens ook besloten alle vier de verdachten te dagvaarden. Zij zullen een boete opgelegd krijgen. “Omdat de vier niet in Nederland woonachtig zijn, zullen zij naar alle waarschijnlijkheid als gesignaleerd te boek komen te staan. Dit betekent dat zij bij een eventueel volgend bezoek aan ons land de kans lopen om aangehouden te worden om zo direct de openstaande boetes te betalen of om ze te laten voorkomen bij de rechtbank”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toon (9-2-2017 om 22:31)
Het gaat er steeds meer op lijken dat een aantal lieden hier in dit land van het padje af zijn. Politicie, rechters, normen en waarden, niet te vergeten. In welke maatschappij leven we nu? verkiezingstijd.....wat we weer mogen aanhoren en wat er verteld wordt...met stalen gezichten. De crisis is opgelost door de werkende mensen en zij die vrijwilligerswerk doen. Niet door de regering en consorten. Maar ja, de belastingaanslag is al weer binnen. Waar is de tijd dat ik trots was op Nederland en om Nederlander te zijn. We worden gepakt en ook de dieren nu ook al. Beschaafd en rijk land????? Ik heb het goed. Maar wat er om me heen gebeurd?????
t Is wat (9-2-2017 om 16:53)
Crusader, de levende wezens mogen bijna allemaal terug naar de eigenaren, wat is daar mis mee? Hoezo gaat men over lijken? Wie praat er over afmaken?
Marco (9-2-2017 om 13:30)
Onbegrijpelijk dit. Die irritante jagers die schijt hebben aan alles en iedereen en hun geweer als verlenging van een lichaamsdeel zien lijken overal mee weg te komen. Hier zouden ze beter strenger op controleren en harder aanpakken. Dit is absurd.
v Maur ik (9-2-2017 om 11:21)
Onbegrijpelijk, maar het zijn natuurlijk buitenlanders van buiten de EU dus die moeten eigenlijk geld toegestopt krijgen om de boel hier leeg te roven en te verzieken. Zelfs de boete's kunnen niet verhaald worden omdat ze in een vreemd land wonen en kunnen pas gevorderd worden als ze hier nog eens terugkomen ? Ik zou zeggen verbied ze permanent de toegang tot de EU maar dat zou de rechten van de criminelen natuurlijk schaden dus moeten we maar toezien hoe de boel leeg gestroopt wordt. Nog een reden om de grenzen te sluiten voor gajus uit die tuiglanden. Helaas denkt een zogenaamde rechter daar anders over.
Marco (9-2-2017 om 11:02)
De hond is afhankelijk van de mens. In alle opzichten dus. Eerst van de eigenaar, nu van een 'rechter'. Wordt er hier ook rekening gehouden met het welzijn van de hond ? Dit diertje is het gewend om te jagen, moet ie nu voortaan aan 'n lijn ?
Alfons (9-2-2017 om 02:15)
Naar alle waarschijnlijkheid. Dus niet. Kortom, er gebeurd niets met die Engelse criminelen.
Cookie-instellingen beheren