Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Geen vervolging voor poging doodslag

Toegevoegd: 13-02-2017, 15.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 30-jarige Souburger O. B. heeft zich op 6 oktober 2015 wél schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag op een medewerker van Emergis, maar wordt daarvoor niet gestraft.


De rechtbank oordeelde maandag dat B. op dat moment dermate geestelijk in de war was (noodweerexces), dat hij moet worden ontslagen van rechtsvervolging. De aan schizofrenie van het paranoïde type lijdende Souburger ging op die bewuste dag bij de medewerker medicijnen halen en dat ging niet geheel zoals hij zich dat had voorgesteld.

De man begon te schelden, gooide met een glas water en de medewerker sommeerde hem diverse keren de kamer te verlaten. De medewerker pakte hem bij zijn nek, B. schoot in de verdedigingsmodus en de mannen kwamen op de grond terecht. Daar legde B. bij de medewerker een nekklem aan, die hij pas losliet tot anderen erbij kwamen.

Het gevolg van het 'ontslag van rechtsvervolging' is dat de medewerker zijn ingediende schadevergoeding van 1.274 euro via de kantonrechter moet zien te krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuws - Vlaanderen onafhankelijk . (14-2-2017 om 07:36)
Je zal zo een gek maar tegen komen .
Cookie-instellingen beheren