Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 274 km

Goese tbs'er voorwaardelijk op vrije voeten

Toegevoegd: 14-02-2017, 22.46 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die de inmiddels 54-jarige G. S uit Goes in 2001 werd opgelegd, wordt voorwaardelijk beëindigd. De rechtbank in Middelburg heeft dat dinsdag beslist.


S. werd destijds voor verkrachting, meermalen gepleegd en een poging tot moord op een 17-jarig meisje uit Goes veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar plus de tbs. Op 31 juli 2000 sleurde hij bij de Zeedijk in Wilhelminadorp het meisje de bosjes in, waar zij door hem werd verkracht.

Na de verkrachting praatte hij wat met haar en kwam hij erachter dat het meisje bij hem in de buurt woonde. S. vertrok en kwam pal daarna weer terug. Hij greep haar bij de keel en drukte die stevig dicht. Ook sloeg hij haar nog - uit angst voor herkenning - met een bierfles op het hoofd. Het meisje raakte bewusteloos en S. vertrok weer.

Het meisje kwam een dik uur later weer bij kennis, strompelde naar de weg en kon door een voorbijganger naar huis worden gebracht. Diezelfde avond vernam hij via teletekst dat het meisje nog leefde en dat er een signalement plus compositietekening van hem bekend was.

S. vertrok naar kennissen in Borne en kon, omdat vrij veel mensen hem van de tekening herkenden, kort daarna worden aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
schandalig (15-2-2017 om 10:47)
Schandalig dat zo iemand met die feiten tóch weer vrij komt. De rechterlijke macht zou zich moeten schamen dit mogelijk te maken.
Rene (15-2-2017 om 08:17)
Dus deze man komt gewoon weer op vrije voeten.........Wat raar dat de burger het vertrouwen in rechters totaal verloren heeft. Onbeschrijfelijk leed wat het meisje is aangedaan, maar dat telt niet voor de rechterlijke macht
K. (15-2-2017 om 08:02)
zo'n viespeuk moeten ze nooit meer vrijlaten. maar ach, we leven in Nederland he..
Cookie-instellingen beheren