Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser aangereden door auto Vlissingen

Toegevoegd: 22-02-2017, 11.15 uur
Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
© Foto: De Schrijvende Pers
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een verkeersongeval op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen is woensdagochtend een 64-jarige fietser uit Middelburg lichtgewond geraakt.


Het ongeluk gebeurde rond 07.45 uur in de buurt van het fietspad bij de Oostsouburgseweg. De fietser reed op een elektrische fiets en wilde vanaf het fietspad de weg oversteken. Een 36-jarige Vlissingse automobilist kon een botsing niet voorkomen.

De fietser belandde via de motorkap van de auto op de grond. Hij had een hoofdwond en is ter plaatse behandeld door de ambulancedienst. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De beide betrokkenen hebben samen de schade afgehandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cobie (22-2-2017 om 21:41)
Bijna elke ochtend steekt daar een fietser zonder op of om te kijken over. Ik heb al vaak voor hem moeten remmen. Het is een bijzonder drukke weg daar om die tijd.
Jan huizen (22-2-2017 om 17:09)
Er mag daar helemaal niet worden overgestoken, er is geen overgang of afslag voor de fietsers. Zelfs van af de Oost souburgseweg mag je niet op dat stuk komen, jammer dat er wordt gedacht dat de automobilist fout zou zijn, de fietser is hier fout.
Hein (22-2-2017 om 15:31)
Er stond dat het een ongeluk was en mij lijkt een getrouwe weergave van wat er gebeurd is. Ik haal daar niet uit dat de automobilist schuld zou dragen. Aanrijding waarbij een fietser en een automobilist betrokken zijn en die resulteerde in een val voor de fietser, is wel iets genuanceerder gezegd, maar kan echt niet als krantenkop dienen.
Marco (22-2-2017 om 14:57)
Hoelang nog ? Hoelang nog, hoeveel ongelukken voordat 'snelverkeer' beter herkenbaar moet zijn in het verkeer. Een helmplicht, misschien een vlaggetje ? De meeste mensen rekenen er gewoon niet op dat een fietser net zo hard rijdt als een auto in de stad. En idd NEMEN veel fietsers VOORRANG omdat ze zich beschermd voelen door de wet. Hoe het in dit specifieke geval gegaan is, is mij onbekend.
marre (22-2-2017 om 14:18)
deze fietser is een man met een lichte verstandelijke beperking en ja ook zei moeten de verkeersregels kennen als ze delnemen aan het verkeer maar ondanks dat er al jaren aangegeven wordt dat deze meneer niet verkeersveilig is krijgt hij geen vervoers indicatie wij waarschuwen hier al jaren voor maar er moet eerst wat gebeuren voordat de bureaucratie gaat werken
Walter (22-2-2017 om 12:12)
Wat er dus waarschijnlijk als kop had moeten staan: 'Fietser verleent geen voorrang aan auto'. Verkeersregels gelden blijkbaar tegenwoordig niet meer voor fietsers en de automobilist krijgt weer de schuld van alles. Weg met ons!!!!
Cookie-instellingen beheren