Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Toename straatroven en inbraken Walcheren

Toegevoegd: 22-02-2017, 22.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het aantal inbraken en straatroven op Walcheren neemt de afgelopen tijd toe. Dat meldt de politie via Facebook.


Na de arrestatie van drie personen in december 2015 nam het aantal inbraken op Walcheren fors af. “Helaas zien we de laatste paar weken een lichte stijging qua woninginbraken. Ondanks de lichte stijging zijn het nog wel steeds weinig inbraken ten opzichte van de afgelopen jaren”, zo schrijft de politie.

Volgens de politie vonden de inbraken de afgelopen twee weken met name plaats in Vlissingen. Ook waren er inbraken op vakantieparken in de gemeente Veere. “De inbraken vonden veelal in de middag- en avonduren plaats, maar de laatste weken worden ze ook weer 's nachts gepleegd”, zo zegt de politie.

Het aantal straatroven ligt begin dit jaar ook al relatief hoog. “Wij willen mensen daarom vragen om extra alert te zijn op de momenten dat zij met een pinpas afrekenen in een winkel of een geldbedrag opnemen bij een geldautomaat. Daders komen vaak, zonder dat u er echt erg in heeft, naast of vlak achter u staan om zo uw pincode af te kunnen lezen of uw opnamebedrag te bekijken”, zo legt de politie uit.

“Op het moment dat u zich vervolgens in een drukke omgeving bevindt wordt uw portemonnee onopgemerkt gerold of wordt u, al dan niet onder bedreiging, beroofd op een moment dat u juist alleen bent.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick Roll (23-2-2017 om 10:23)
Dat komt omdat er bijna een miljoen immigranten spoorloos uit Duitsland zijn verdwenen. En sinds de grenzen openstaan, kunnen ze vrijwel elk deel van Europa zo in. Gaat alleen nog maar erger worden, dus wen er maar aan! Kijk maar naar Zweden...
peter de quaak (23-2-2017 om 09:46)
Iemand gisteren Fort Oranje gezien op TV? Met dank aan alle EU en nationale politici is het daar een getto van criminele buitenlanders die ze geen strobreed in de weg leggen. Roemenen, Bulgaren, Litouwen, illegale prostitutie, prostitutie van minderjarige, diefstal, overvallen en de overheid? Die doen niets. En Politie, die mag niets doen. En die mensen wonen hier in onbewoonbare krotten en hebben niet eens genoeg geld om ergens van te leven. Sluiten die grenzen en deze figuren uitzetten. Daar zitten we niet op te wachten. Zowel voor ons als voor die mensen is dat een ware hel. Oh ja en als we het probleem benoemen worden we genegeerd door de politiek.
Cookie-instellingen beheren