Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Taakstraf geëist voor betasten jonge meisjes

Toegevoegd: 23-02-2017, 16.07 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het plegen van ontucht met twee jonge meisjes (7 en 8 jaar) is donderdag tegen de 32-jarige A. T. uit Zevenbergen een taakstraf van 240 uur, het betalen van schadevergoeding  en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist.


Een en ander vond plaats midden november 2015, toen T. en zijn partner op bezoek waren bij goede kennissen in Kruiningen. Een van de meisjes vroeg T. of hij haar wilde helpen met een legpuzzel. T. ging met haar mee naar haar kamer en daar zou hij haar hebben betast. Haar één jaar oudere zusje zou toen ook door hem zijn betast.

De zaak tegen T. kwam aan het licht toen de oudste dochter een en ander aan haar moeder vertelde. Toen T. door de politie werd verhoord beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Tijdens de behandeling van de zaak wilde T. wél verklaren: hij had absoluut niets gedaan en had geen enkel idee hoe de meisjes erbij kwamen. De officier van justitie gaf hem een aanwijzing: omdat hij het had gedaan.

De officier baseerde dat onder meer op de vrijwel gelijkluidende verklaring van de meisjes. De raadsman van T. 'fileerde' de verklaringen van de meisjes en meende dat er geen enkel bewijs was tegen zijn cliënt. Zijn uitleg van de verklaringen van de meisje bracht de officier tot de opmerking: ''Of u verdraait de verklaringen óf u heeft het niet goed gelezen''.

Ook zou volgens de advocaat de moeder van de meisjes hebben verklaard, dat ze de waarheid weleens verdraaiden. En afgezien van dat alles rammelde het dossier volgens de advocaat aan alle kanten. Hij vroeg dan ook de rechtbank om T. vrij te spreken.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerrit D. (24-2-2017 om 10:13)
Kan iemand mij uitleggen waarom pedofiele verkrachters altijd van die flutstrafjes krijgen die eerder bij een fietsendiefstal lijken te passen ? Ik vraag me af welke partij in de 2e kamer dit zo bedacht heeft. Zeker eentje die zelf ook op die manier verdacht in het nieuws kwam, maar ook daar weer geen enkele moeite deed om daar de onderste steen van boven te halen ? Zeker te druk met al hun eigen juridische aanvaringen af te handelen ? Klagen heeft geen zin als nederland op ze blijft stemmen, dan gaat het gewoon door. Stem dus voor echte straffen voor die viespeuken !
anja (23-2-2017 om 17:25)
weer zo een trieste uitspraak, kinderen trauma voor de rest van hun leven en dan zo een lichte straf. Werkelijk te gek voor woorden!!
Cerebrus (23-2-2017 om 17:20)
De pedovriendelijke rechter zal daar dan nog wel driekwart vanaf schaven. Het is schandalig. Zo iemand hoort in de bak te zitten.
Cookie-instellingen beheren