Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 302 km

Mes getrokken tijdens vechtpartij Sint-Jansteen

Toegevoegd: 26-02-2017, 10.03 uur - Update: 27-02-2017, 05.42 uur
Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - Tijdens de vechtpartij tijdens de carnavalsviering in Sint-Jansteen gisteravond waren twee groepen betrokken. Volgens de politie werd er flink gevochten en zou ook een wapen zijn hetrokken. Verschillende mensen raakten gewond. Dat zegt de politie.


Volgens een woordvoerder kwamen rond 21.00 uur verschillende meldingen binnen over een ruzie voor een café aan de Wilhelminastraat. Er zou flink worden gevochten door twee groepen waarvan er één uit Belgen zou bestaan. In totaal zouden naar schatting 10 tot 15 personen op de vuist zijn gegaan.

Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij behoorlijk wat mensen aan op straat. “Er werd toen niet meer gevochten, maar de emoties speelden iedereen nog wel parten”, zo schetst de politie de situatie. Gesprekken met getuigen maakten duidelijk dat de vechtpartij vermoedelijk ontstond nadat twee mannen een Belgische vrouw hadden aangesproken op haar ongepaste taalgebruik.

“Dit stond de vrouw niet aan en zij haalde uit naar één van de mannen. Hierna begonnen allerlei anderen zich met de ruzie te bemoeien en één en ander mondde uit in een vechtpartij waarbij geschopt en geslagen werd. Ook zou een mes getrokken zijn door een nog onbekende man”, aldus de politie.

Een man van 30, woonachtig in Utrecht, is tijdens de ruzie door (vermoedelijk) meerdere mensen geschopt toen hij al op de grond lag. Een man is hiervoor aangehouden als verdachte. Het gaat om een 38-jarige Belg uit Sint Gillis Waas. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zit hij nog vast. Zondag wordt hij gehoord en mag hij verklaren wat er volgens hem gebeurd is.

De politie zoekt getuigen en heeft ook een signalement beschikbaar van de man die het mes zou hebben getrokken. “Het gaat om een oudere man met achterover gekamd haar. Hij was niet verkleed, maar droeg een lichtgekleurd gebreid vest, een leren jas en een donkere broek.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sander (28-2-2017 om 22:02)
Heel dat feest verbieden carnaval belachelijk doe gewoon normaal en ga gewoon werken
Buck Knijf (27-2-2017 om 09:29)
Die oudere man was niet verkleed en deed waarschijnlijk niet mee maar kwam gewoon effe kijken en een biertje pakken. Vervolgens breekt de pleuris om hem heen uit en moet hij zichzelf verdedigen tegen een willekeur van dronken geweld, ik zou het ook doen. Er is blijkbaar niemand gestoken dus heeft hij zich succesvol verdedigd, ik snap niet wat het probleem is ? Waarom worden zijn aanvallers, waartegen hij zich moest verdedigen, dan niet opgespoord ? Is dat weer de perverse dader=slachtoffer wisseltruc van justitie waarmee ze proberen het zo te draaien dat ze niets hoeven te doen ? Deze man had zich volgens de wet dus gewoon moeten onderwerpen aan de dronken slachtoffers en zichzelf in elkaar moeten laten trappen, want zo is de wet, Ziek.
Fred Baars (26-2-2017 om 18:22)
Elders op het web (OZ) staat dat de zeeuwse hotels mensen helpen bij het ontvluchten van de carnaval, zo staat het er letterlijk. Het is toch wel erg dat je in je eigen land moet vluchten ? Maar ja, dat is hun cultuur en hun gebruiken en tradities, die moeten we respecteren ook al moet je zelf ervoor je huis uit vluchten want zo zijn wij in nederland. Nee, geen gratis bed, brood en onderdak bij de hotels en ook geen mogelijkheid tot asielaanvraag of gratis kleding, leefgeld en inboedel.
Betekopje (26-2-2017 om 17:03)
Als je geen Carnaval kunt vieren en niet tegen drank kan zonder vervelend of grof te worden, blijf dan alsjeblieft thuis en laat de duizenden mensen die wel van het feest willen genieten gerust en laat ze genieten van hun feest. Er wordt al eens gelachen en gespot met personen en sommigen hebben lange tenen, maar een echte Carnavalsvierder die lacht gewoon mee en dat is al moeilijk genoeg in onze verzuurde maatschappij om nog eens te lachen, dus laat ons plezier maken samen tijdens Carnaval, dus ik wens een ieder een goede Carnaval zonder ruzie of vechten.
Justice Zeedorp (26-2-2017 om 11:36)
Dat krijg je, buitenlanders met een grote smoel die de boel komen verpesten die worden vanzelf een keer dichtgetimmerd. Ik keur geweld niet goed als 1e oplossing, maar sommigen willen ook geen andere ervaren, lokken het uit en dwingen het zelf over zich af. Geen enkel medelijden, hopelijk hebben ze nu hun les geleerd hoe zich als gast in een land te gedragen. Stuur ze maar weg met een aantekening ongewenste vreemdeling met een landverbod, ware het niet dat onze eigen wetten de rechten van vrije toegang van buitenlanders moet garanderen. Dat is dan ons eigen recht, om rotzooitrappers verplicht binnen te moeten laten. En hoe men in de haag een recht van burgers dan perverteert in een plicht tot onlusten snap ik ook niet.
Prins Dennis (26-2-2017 om 10:59)
Ik denk dat die uit de hand lopende drank, drugs en geweldsorgiën gewoon maar verboden moeten worden net als de dolgeslagen housefeesten van weleer gestopt moesten worden. Hoewel die nog enkel maar aan de drugs zaten en het comazuipen en het geweld achterwege bleef. Deze multivorm van openbaar misbruik, geweld en totale wette- en laveloosheid past niet in onze samenleving, dat is niet onze cultuur en als je alleen maar gaat om rotzooi te trappen moet je gewoon oprotten uit dit land, en vooral wegblijven.
Cookie-instellingen beheren