Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
83 files van totaal 328 km

Brandgevaarlijke hennepkwekerij ontdekt

Toegevoegd: 28-02-2017, 10.03 uur - Update: 28-02-2017, 10.42 uur
De kwekerij omvatte 60 wietplanten.
De kwekerij omvatte 60 wietplanten.
© Foto: Twitter / WA_OSB_Thema
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - In een woning aan de Meidoornstraat in Nieuwerkwerk is dinsdagochtend een kleine hennepkwekerij ontdekt.


Volgens de politie omvatte de plantage 60 volgroeide wietplanten en was er sprake van een brandgevaarlijke situatie. De kwekerij werd rond 08.00 uur ontdekt en is inmiddels ontmanteld. Ter plekke is één persoon aangehouden. Het gaat om de bewoner van het pand. Deze is overgebracht naar het politiebureau in Zierikzee.

Het netwerkbedrijf gaat aangifte doen van diefstal van stroom. De stroom werd niet buiten de meter om afgetapt, maar de elektriciteitsmeter was vermoedelijk teruggedraaid. De netwerkbeheerder onderzoekt dit nog.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (1-3-2017 om 07:19)
een hennep kwekerij midden in de straat in Nieuwerkerk toch gelukkig weer ontdekt en dat op een zolder kamertje zulke mensen hebben geen flauw idee wat de gevolgen kunnen zijn maar als je laatste weken ziet en leest hoeveel er ontdekt worden en wie weet wat nog vlogt
Edd (1-3-2017 om 01:29)
In mijn ogen stimuleert een wiet kweker de economie. Het is hard werken om een goede oogst te bereiken en geeft je een extraatje om uit te geven, waar anderen weer aan verdienen... Maar als ze gepakt worden zijn ze alles kwijt, inclusief hun woning en kunnen ze nagenoeg onmogelijk iets anders huren en maken we er een maatschappelijk probleem van wat een berg geld kost... Goed bezig hoor!
plukker (1-3-2017 om 00:54)
Je snapt het niet, er word in dit huis al 20 jaar wiet gekweekt, hij is nu denk ik voor de vijfde keer gepakt, heeft een eigen woning, een grote visboot enz. Daarnaast nog een cocaïnehandel en wat andere activiteiten. En hij word niet geplukt of iets, nee hij komt er weer vanaf met een boete of een taakstraf..
Ronald (28-2-2017 om 19:53)
Het is erg moeilijk voor de politie om het kaf van het koren te scheiden en als er door een burger iets gemeld moeten ze nu eenmaal actie ondernemen en dat dit niet altijd vlekkeloos verloopt dat ligt aan het soort melding er zijn geen 2 meldingen hetzelfde, dus die mensen komen ook voor onaangename verassingen te staan. Mei krakkemikkige en niet gezekerde elektrische installaties moet men ze erg voorzichtig zijn, dus langs de meter om is levensgevaarlijk en dat je meterkast op een houten plank vastgezet is, dat is normaal want hout is geen stroomgeleider, dus veilig. Met moet hier niet zelf aan gaan knutselen en te veel stekkerdozen na elkaar hangen, maar het door een erkend vakman laten installeren, met certificaat !
Bouwer (28-2-2017 om 17:07)
Is mijn meterkast dan ook brandgevaarlijk?Alles zit daar namelijk op een houten plank geschroefd.Dat zo wel bij de meeste mensen zo zijn. Of is dit "brandgevaarlijk"weer eens stemmingmakerij om de mensen weer eens angst aan te jagen?
Terneuzenaar (28-2-2017 om 17:04)
Geen enkele wietplant die bloemetjes krijgt is legaal, eigenlijk zwaar geschift gezien dat het door de aarde geschonken is en het medicinaal een betere toevoeging is dan pillen o.i.d. Door het illegaal te maken stimuleer je juist de toename van criminaliteit! Of worden er dagelijks ook zo'n 50 moonshine fabrieken opgerold? Nee want de coffee shop vol junkies moet blijven bestaan want dat levert nog wat belastingvoordeel op. Als je zwakbegaafden een rijbewijs kan laten halen, dan lukt een cursus veilig wiet kweken voor eigen gebruik ook wel denk ik.
Cookie-instellingen beheren