Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Drie mannen opgepakt voor fatale schietpartij

Toegevoegd: 05-03-2017, 12.26 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOSTBURG - Zaterdag heeft de politie drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident van vrijdagavond.


Het gaat om een 20-jarige man uit Zoetermeer. Hij werd door een arrestatieteam aangehouden in een auto op de Tractaatweg in Axel. Rond 17.00 uur werd op de Maaidijk in Oostburg een 19-jarige man uit Breskens aangehouden. Tot slot meldde zich zaterdagavond om 23.40 uur op het politiebureau in Terneuzen een 27-jarige man uit Breskens.

De drie mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze zijn ingesloten. De mannen worden zondag verhoord. Tijdens de zoektocht naar de daders zijn nog twee mannen aangehouden. Zij bleken niks met het schietincident te maken te hebben en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

De politie sluit meer aanhoudingen voor dit ernstige incident niet uit en roept direct betrokkenen dan ook op om zich vrijwillig te melden op een politiebureau. De politie is volop bezig om getuigen te horen en met het sporenonderzoek.

De plaats van het incident is ook zondag nog afgesloten voor sporenonderzoek. Zondag wordt door het Nederlands Forensisch Instituut sectie op het lichaam van het slachtoffer verricht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (7-3-2017 om 16:25)
@nina, het waren mensen die allemaal bekenden van politie waren. zoals ik het lees gaan er al veel langer geruchten de rondte over deze moord maar waarom is daar niet eerder ingegrepen?? pas als het kalf verdronken is dempt men de put. het zijn gewoon criminelen daar hoef je geen medelijden mee te hebben, die weten zelf dat er vroeg of laat iemand met een blaffer staat. maar ik blijf het vreemd vinden dat er al zo lang geruchten rond gaan maar niemand ingegrepen heeft, ook staat er in de tekst dat de dader dus net vrij was en dus niet aarzelt dit gewoon weer te doen, dan ben je gestoord en hoor je niet op vrije voeten te komen dus ons rechtssysteem heeft weer eens gefaald
Nina (5-3-2017 om 15:04)
Verschrikkelijk dat deze jongeren niet meer waarde hebben gehecht een het gegeven leven. Lijkt me niet alleen verschrikkelijk voor de ouders en familie van het slachtoffer, maar ook voor de familie en ouders van de dader. Heel veel sterkte
Cookie-instellingen beheren