Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 282 km

Gevaarlijke wietkwekerij ontdekt Vlissingen

Toegevoegd: 06-03-2017, 14.19 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de Dortsmansstraat in de binnenstad van Vlissingen is vanochtend een hennepkwekerij met 323 wietplanten ontdekt. Volgens de politie, die één persoon heeft opgepakt, was er sprake van kans op elektrocutie en was er bovendien brandgevaar.


De politie kwam de plantage op het spoor na anonieme meldingen en recherchewerk. Binnen troffen agenten vanochtend een wirwar aan elektriciteitssnoeren en -draden aan. Hierop werd besloten om Enduris eerst de stroom te laten afsluiten zodat binnen veilig gewerkt kon worden.

"Het gevaar van elektrocutie, door de loshangende elektriciteit in combinatie met de aanwezigheid van water, was niet het enige gevaar dat zich voordeed. De kwekerij was gevestigd in een oud pand en daarom is bijna alles van binnen van hout. Een reëel brandgevaar was dus zeer zeker ook aanwezig. Omdat de woning een tussenwoning betreft was het risico op een brand die naar de buren zou kunnen overslaan groot", zo vertelt de politie.

De kwekerij is door Incident Control ontmanteld. De bewoner is aangehouden. Hij zit nog vast om te worden gehoord. Het elektriciteitsbedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (7-3-2017 om 19:09)
Resultaat van het illegaal maken van growshops als je het mij vraagt. En het constant oprollen van kwekerijen lijkt mij ook wel mee te spelen zeker wanneer ik het gevoel heb dat 9/10 van deze kwekerijen direct de coffeeshops aanleveren. Deze gaan op en duur ook de kosten proberen te minderen wanneer zij nog altijd niet legaal aan wiet kunnen komen.
wim (7-3-2017 om 06:49)
Jawel daar gaat er weer eentje een hennepkwekerij wat meerdere keren per week worden gevonden en boven dien uiterst gevaarlijk in een oud pand en was brand gevaarlijk door losse snoeren die gebruikt werden, het zal je buurman maar zijn
W. Kruit (6-3-2017 om 14:51)
Zeer terechte actie van de politie. Een levensgevaarlijke situatie in dat huis. Je moet er niet aan denken dat dat 's nachts fout gaat. Een oud huis met ernaast een huis met een gezin met jonge kinderen. Dit had dodelijke gevolgen kunnen hebben. Goed werk!
Cookie-instellingen beheren