Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 81 km

Drie Engelse 'klussers' aangehouden na oplichting

Toegevoegd: 07-03-2017, 17.58 uur
Door: Roland de Jong

GROEDE - Maandagavond zijn in de Nieuwstraat in Groede drie Engelstalige mannen aangehouden die volgens de politie illegaal hun schilder- en dakwerkdiensten aanboden.


De politie kreeg maandagmiddag een melding van een inwoner uit het Wilhelminaplantsoen in Terneuzen dat hij voor duizend euro was opgelicht. Enkele Engels sprekende mannen boden hem aan om het dak van diens woning te repareren, vanwege verrot houtwerk. De Terneuzenaar betaalde contant duizend euro borg, waarna de mannen verdwenen en niet meer terugkwamen. Het slachtoffer informeerde de politie.

Diezelfde namiddag kreeg de politie diverse meldingen uit Breskens en Groede dat Engelse mannen hun klusdiensten aanboden. Eén van de getuigen was zeer alert en noteerde het kenteken van een personenauto met een Engels kenteken. Twee politie-eenheden keken vervolgens uit naar de verdachte auto en troffen deze aan in de Nieuwstraat in Groede.

Eén van de inzittenden werd door het slachtoffer, welke borg had betaald, van een foto herkend. De drie inzittenden van de auto werden hierop rond 18.15 uur aangehouden. Het gaat om drie mannen van 21, 35 en 49 jaar, allen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Dinsdag worden ze verhoord.

De mannen hadden flink wat contant geld bij zich. Dit is in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (8-3-2017 om 07:33)
Maar hopen dat de mensen hun geld dan kunnen ophalen op het politie bureau ,en niet dat het verdwijnt in de staats kas
Tholenaar (8-3-2017 om 04:15)
Er is maar 1 op lossing, wagen en gereedschap in beslag nemen en te voet op de boot zetten, En een paar jaar voorwaardelijk geven voor het geval ze terug willen komen.
Cookie-instellingen beheren