Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Opgepakte Fries gezocht voor schietincident

Toegevoegd: 08-03-2017, 10.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Fries die dinsdagmiddag na een achtervolging door Middelburg werd aangehouden blijkt te worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Eerder vanochtend meldde de politie al dat de man, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, stond gesignaleerd voor een misdrijf in het noorden van het land. Nu blijkt dat de man op 31 januari op het Fennenplein in zijn woonplaats ruzie had gekregen. Hij zou daarbij bedreigingen hebben geüit en ook zou hij een schot hebben gelost. Er raakte niemand gewond. 

Na het schietincident deed een arrestatieteam een inval in de hoop de 22-jarige aan te houden maar hij bleek niet aanwezig. "De man was sinds januari op de vlucht voor de politie", zo zegt een woordvoerder.

Informatie
De politie meldde vanochtend dat een agent in burger de verdachte herkende en dat hierna verschillende politie-eenheden ter plekke kwamen. De arrestatie van de man was echter niet geheel toevallig. "Bij de recherche kwam informatie binnen dat de verdachte mogelijk in Zeeland verbleef. Nadat hij dinsdag werd gesignaleerd in Middelburg, kon hij worden aangehouden."

De verdachte wordt in de loop van vandaag overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. Hij zal daar door de recherche worden gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (9-3-2017 om 07:07)
Wat moet die fries nou in zeeland zoeken vermoedelijk een man die geen vaste verblijf plaats heeft het zal zeer zeker geen brave zijn gezien dat hij al gezocht werd sinds januari gelukkig dat hij toch gepakt is door politie.
cq (8-3-2017 om 11:13)
Natuurlijk weer in Zeeland en de persoon was op de vlucht, zou het eens niet verstandig zijn alle woningen in Zeeland eens onder de loep te nemen wie waar woont. En zijn er verdachte omstandigheden, deze dan ook eens in kaart te brengen. Zou eens beginnen met het screenen van kenteken platen van geparkeerde auto,s in bepaalde wijken. Och zou het resultaat opleveren denkt U?
Cookie-instellingen beheren