Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf vreemdelingen in vrachtauto Vlissingse haven

Toegevoegd: 09-03-2017, 14.06 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de Vlissingse haven zijn woensdagochtend vijf vreemdelingen aangetroffen die waren verstopt in de vrachtwagen van een 24-jarige Roemeense chauffeur. Hij is aangehouden.


Volgens de Koninklijke Marechaussee hadden de cijf zich verstopt in de trailer en bleken zij illegaal in Europa te zijn. "De vijf werden ontdekt door de politie en waren van plan om illegaal naar Engeland te reizen. Ze zijn vermoedelijk tussen de 17 en 26 jaar oud en vermoedelijk afkomstig uit Eritrea en Sudan", zo zegt de Marechaussee.

De vijf hebben inmiddels asiel aangevraagd en de Marechaussee doet verder onderzoek. Zo wordt geprobeerd de exacte identiteit van de aangetroffen personen te achterhalen. De bestuurder van de vrachtwagencombinatie, een 24-jarige man uit Roemenië, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (9-3-2017 om 23:56)
Ergens te begrijpen, maar het wordt hier overvol eerst onze bejaarden en behoeftigen helpen en op de laatste plaats de gelukszoekers en de chauffeur kon er misschien ook niets aan doen,. Roemenië is ook een hel, ik ben er geweest en wat zijn wij dan gelukkige mensen.
kees (9-3-2017 om 19:53)
Als er vluchtelingen in een auto worden gevonden word de chauffeur automatisch vast gezet wegens mensen smokkel. Te triest voor woorden. Die gelukszoekers breken je auto open en komen naar binnen en jij moet als chauffeur naar de gevangenis
P van D (9-3-2017 om 17:00)
Ja Liesbeth je hebt gelijk. Ze zijn ook zielig ja ik vind dat wij heel Afrika zo'n 1.5 miljard mensen maar in Nederland asiel moeten laten aanvragen klopt.. dat pas wel in een landje met 18 miljoen inwoners.. Mogen de mannen dan in jou huis slapen en wonen ? Kunnen er ook nog 2 miljard uit het Midden-Oosten bij denk je ? Die zijn ook allemaal zielig
ronald (9-3-2017 om 15:58)
gewoon terug sturen als ze er eenmaal geur van krijgen nu zijn het er vijf volgende week zijn het er tien vol is vol hoe vaak moeten we het nog zeggen!!!!
Tonnie (9-3-2017 om 14:54)
Is het niet zo dat zowat heel Afrika gevaarlijk is? En in Azië zijn bepaalde landen gevaarlijk voor vrouwen. Allemaal naar de UK?
Liesbeth (9-3-2017 om 14:20)
Noemen ze dat tegenwoordig zó... Dus het is verboden om mensen in gevaar te helpen vluchten, toch logisch dat ze naar een land willen dat nog redelijk functioneert én zonder al te veel problemen met de taal waarschijnlijk. Iritrea is een gevààrlijk land!!! Sudan idem!!!
Cookie-instellingen beheren