Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Schaap doodgebeten door hond, politie zoekt baasje

Toegevoegd: 09-03-2017, 14.50 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - In 's-Heer Arendskerke is een drachtig schaap doodgebeten door een hond. Dat meldt de politie.


Het dier werd dinsdag door de eigenaar van de kudde ontdekt in een boomgaard aan de Wissekerkseweg. De dierenpolitie onderzoekt de zaak en attendeert hondenbezitters erop alert te zijn tijdens het uitlaten van hun honden.

Volgens de politie vermoedt de eigenaar van de schapen overigens dat veel andere van zijn drachtige dieren uit zijn kudde een miskraam zullen krijgen vanwege de ontstane stress. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond. Mogelijk was er sprake van een herdershond of een kruising hiervan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (12-3-2017 om 12:56)
Reageren jullie ook zo als er straks weer honderden schapen en LAMMEREN gestolen worden uit de weide om vervolgens in een badkuip afgeslacht te worden voor een feestje waarvan ik de naam bewust niet wil noemen? Dit lijkt mij een incident waarbij de natuur schuldig is, evenals het toezicht op de hond door het baasje.
Bart (11-3-2017 om 20:34)
Wat erg wat erg! Afmaken klote hond! Ik vind het niet kunnen dat men er zo makelijk mee weg komt! Arm arm arm schaap wat doet dit pijn om te horen en voor wat? Een baas die z'n hond niet onder controle heeft.
Anna (11-3-2017 om 16:00)
Makelijk een schaap betalen Maar hoe erg dit beest geleden heeft kan niemand een bal schelen. Deze hond zou een spuitje moeten krijgen! En het baasje een boete door deze fout is er Een weerloos beest verscheurd
Kees (10-3-2017 om 22:33)
Het is natuurlijk wat drastisch om loslopende honden af te schieten, maar staat er wel eens iemand bij stil wat zo,n schaap mee moet maken? Hoe denk je dat het voelt als de stukken vlees uit billen en rug worden getrokken terwijl het dier gewoon nog leeft en weerloos is tegen een dolle hond? Hoe zij langzaam dood ligt te bloeden tot de laatste adem? Hoe de lammetjes die over enkele dagen geboren zouden worden ook doodgaan als moederschaap haar hart stopt en ze zodoende nooit het levenslicht zullen zien? Dat, beste hondenbezitters is zeker maar allemaal normaal. Mijn hondje vind het zó leuk als het los mag lopen.............
Vlissingse (10-3-2017 om 13:10)
@Bumper: Willekeurig loslopende honden gaat afschieten is natuurlijk niet aso
Peter (10-3-2017 om 10:36)
deze eigenaar opsporen de hond in beslag nemen en laten inslapen en de kosten die ontstaan laten betalen ook het schaap. dan de mededeling dat hij geen hond meer mag houden.
Cookie-instellingen beheren