Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie met spoed nog altijd niet vaak genoeg op tijd

Toegevoegd: 22-03-2017, 22.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het lukt de politie nog altijd niet om bij het grootste deel van de spoedmeldingen in Zeeland binnen 15 minuten ter plekke te zijn. De norm is 90% maar in Zeeland was men het afgelopen jaar (net als in 2015) in slechts 71% van de gevallen binnen het kwartier ter plekke.


Binnen de eenheid Zeeland-West-Brabant (totaal 19.456 spoedmeldingen) lag het gemiddelde in 2016 op 82,4 procent. Het Zeeuwse gemiddelde lag daar zogezegd onder. Binnen de provincie (5.741 spoedmeldingen) waren er wel grote verschillen. Doorgaans was de politie in de stedelijke gebieden sneller ter plekke dan in de landelijke.

In de gemeente Noord-Beveland was de politie het vaakst te laat. Hier was de politie in maar 54,5 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plekke. Ook in de gemeenten Borsele (63,4%) en Schouwen-Duiveland (64,4%) duurde het vaak lang voordat de politie arriveerde. Het snelst was men in de gemeente Middelburg (87%), gevolgd door Vlissingen (85,8%) en Goes (82,8%).

Te ambitieus
Volgens de politie zijn de resultaten nauwelijks afwijkend van voorgaande jaren. Politiechef Hans Vissers laat in een reactie weten dat de landelijke doelstelling van 90% iets te ambitieus is. ”Om de norm van 15 minuten reactietijd te halen, zouden we daar onevenredig veel in moeten investeren en dat zou ten koste gaan van andere werkzaamheden. Dat zou jammer zijn.”

De politie benadrukt ook dat in 46% van de spoedmeldingen ook andere hulpverleners zoals brandweer of ambulance uitrukken en dat die soms sneller dan de politie arriveren. “Hierdoor kan de melder al wel snel en adequaat geholpen worden ook al is de politie er nog niet.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (23-3-2017 om 18:49)
Geen leuk bericht voor zeeland wat je hier leest wat het werk van politie is, afgezien van de snelheid van politie zijn er toch onvoldoende politie in zeeland, enige tijd geleden bij een inbraak in een winkel waar een camera aangesloten was die direct door meld naar de politie meldkamer maar ze hadden behoorlijk ingeslagen en waren al lang verdwenen voor de politie op die plaats was er zijn nog steeds te weinig politie er moest ook op die post bezuinigd worden
Moeder (23-3-2017 om 17:20)
Tja, zij moeten ook op de veiligheid letten onderweg en met dat drukke verkeer van tegenwoordig....
Tom Helgers (23-3-2017 om 13:51)
Lang leve de nationale politie en het sluiten van de politiebureaus! Ik ben benieuwd naar de cijfers van de gemeenten Reimerswaal en Veere, waar de bureaus afgelopen jaar zijn gesloten...
Jan (23-3-2017 om 09:13)
Politiechef Hans Vissers waarom kan het ergens anders wel??? ,ze moeten eens wat vlugger van hun krent komen hier in Zeeland en niet overal een excuus van maken sorry het is erg druk DAT IS ÉÉN STOP WOORD HIER GEWORDEN ZOU HET NIET ZO KUNNEN ZIJN DAT HET EEN GEWOONTE IS GEWORDEN ,sommige van de politie zijn nog te lui om uit de dienst auto te stappen ,maar als hun shift erop zit wel dan heeft je ze nog nooit zo vlug gezien. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo maar sommige die moeten echt niet als politiemensen werken
Cookie-instellingen beheren