Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: Celstraf voor mishandeling tijdens etentje

Toegevoegd: 24-03-2017, 18.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt krijgt een man uit Borssele een celstraf en toezicht door de reclassering. Ook moet hij behandeld worden. Dit alles vanwege het mishandelen van zijn toenmalige vriendin tijdens een etentje in een restaurant in Heinkenszand.


De verdachte, de 28-jarige W. W. lijdt aan een psychotische aandoening en heeft waanbeelden. Hij zou op 12 mei vorig jaar zijn toenmalige vriendin hebben mishandeld toen de vrouw met vriendinnen naar het restaurant was gegaan.

Eerder die dag had het stel ruzie gehad. In het restaurant zou de man een tas in het gezicht van de vrouw hebben gegooid. Volgens de vrouw had hij haar ook nog een vuistslag gegeven. Vier maanden na de mishandeling, op 16 juli 2016, bezocht W. rond vijf uur in de ochtend een plaatsgenoot die lelijke dingen over hem zou hebben gezegd.

Gewapend met een mes en een masker en met de nodige drank achter de kiezen ging hij naar diens woning. Toen W. bij de man aanbelde werd hij direct al herkend en binnen werd vervolgens een en ander uitgepraat. Dit eindigde echter weer in een ruzie en W. vertrok.

W. is al eerder veroordeeld wegens huiselijk geweld. Het OM wil dat de rechtbank hem een gevangenisstraf van 50 dagen waarvan 25 dagen voorwaardelijk en toezicht door de reclassering oplegt.  Uitspraak over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van Souburg (25-3-2017 om 10:33)
Met de miljarden die het vorige kabinet teveel bezuinigd heeft kunnen ze nu de zorg weer op orde brengen waardoor zulke figuren al de zorg krijgen voordat ze wat fout doen.
Cookie-instellingen beheren