Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 30 km

Dronken jongen trapt autospiegel kapot

Toegevoegd: 26-03-2017, 10.49 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft vannacht een 16-jarige jongen aangehouden nadat in de Moolhoekstraat in Kapelle tegen de spiegels van geparkeerde auto's had getrapt.


Een getuige belde de politie toen hij rond 23.50 uur een groepje jongeren had zien fietsen dat schade aanrichtte aan auto's. De jongeren zouden nog in de buurt zijn en agenten gingen hierop direct ter plekke. Bij de Kuiterswegeling in Kloetinge troffen zij een groepje van negen fietsers.

De agenten lieten de groep stoppen en de jongeren werd gevraagd wat er precies was gebeurd. “Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en bleek dat een 16-jarige jongen uit Kapelle tegen de auto’s had geschopt. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij zondag verder gehoord worden over de vernieling”, zo vertelt de politie.

De agenten hebben alle jongeren laten blazen omdat zij het vermoeden hadden dat de jongeren (allemaal 15 of 16 jaar oud) onder invloed van alcohol waren. Slechts twee jongeren uit het groepje van negen fietsers hadden niets gedronken. Alle anderen waren in meer of mindere mate onder invloed van alcohol. Degene die het meeste had gedronken bleek de aangehouden verdachte te zijn.

Alle betrokkenen die onder invloed waren is aangezegd dat zij naar HALT worden doorverwezen. Eén van de auto's bleek daadwerkelijk schade te hebben opgelopen. Andere spiegels konden weer terug worden geklapt. De eigenaar van de beschadigde auto wordt door de politie benaderd om aangifte te doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (26-3-2017 om 19:40)
Gerrit T., ik denk dat die ouders het ook niet oké vinden wat zoonlief afgelopen nacht heeft uitgespookt. Maar je kunt als ouder niet 24 uur per dag je kinderen aan het handje vasthouden. Iemand van 16 jaar oud hoort toch zelf genoeg verstand te hebben.
sebastiaan (26-3-2017 om 14:52)
5x de schade terug betalen. 750 euro schade 3750 euro boete. 3000 naar een potje voor vandalisme waar de daders niet gepakt zijn,en 750 euro voor het herstel van de schade.
Gerrit T. (26-3-2017 om 13:37)
16 jaar en al midden in de nacht bezopen de boel lopen slopen, wat een asociaal kansloos volk. Die ouders moeten maar eens op een heropvoedingscursus want die bakken er nix van.
Hans (26-3-2017 om 12:28)
Drank in etterige puistenkop maakt meer kapot dan je lief is. Ventje heeft misschien als hij later groot is ook een auto op straat staan. Het liefst een waar hij zuinig op is. Blootgesteld aan de elementen en etterige puistenkoppen.
Cookie-instellingen beheren