Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

OM wil drugsgeld van Kapellenaar in staatskas

Toegevoegd: 27-03-2017, 19.46 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg wil het geld, dat de 60-jsrige M. van L. uit Kapelle met criminele activiteiten heeft verdiend, in de staatskas stort. Volgens de officier zou het om een bedrag rond de 95.000 euro gaan.


Maar omdat alles veel en veel te lang heeft geduurd eer het door de rechters behandeld kon worden vindt de officier een bedrag van 88.500 euro een gepast bedrag. Van L. werd in 2010 tot vier jaar cel veroordeeld voor het smokkelen en het bezit van bijna elf kilo zuivere heroïne. Hij liep hij tegen de lamp, toen hij als sjorder tijdens loswerkzaamheden met een pakje onder zijn arm een schip uit Equador verliet en zijn collega het zaakje niet vertrouwde. Deze ontdekte het pakje in een loods, maakte het open en toen hij ontdekte dat het om (pure) cocaïne ging werd de politie ingeschakeld.

Voor zijn diensten kreeg Van L. vanaf midden 2008 tot aan zijn aanhouding incasseerde hij 80.000 euro. Het geld ging op aan sieraden, dure spullen een luxe leven en een Porsche. De man die hem zou hebben gedwongen werd in 2001 in hoger beroep voor het ronselen van drugskoeriers veroordeeld tot zeven jaar cel.

De raadsman van Van L., Mark Dunsbergen, had weinig goede woorden over voor getreuzel van het Openbaar Ministerie om de ontnemingzaak voor de rechter te brengen. Tevergeefs had hij geprobeerd de zaak te schikken en behandeldata werden zonder veel omhaal ingetrokken of verplaatst.

De laatste drie jaar had de zaak 'op de plank liggen te verstoffen' zonder dat er ook maar iets was gebeurd. Ook was hem niet geheel duidelijk hoe het Openbaar Ministerie - dat eerst was uitgegaan van 80.000 euro - aan die 95.000 euro was gekomen. De rechtbank doet 8 mei uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren