Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 77 km

Meisjes krijgen verkeerde vaccins in Oostburg

Toegevoegd: 28-03-2017, 11.36 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Tijdens een groepsvaccinatie in Oostburg zijn afgelopen donderdag verkeerde vaccins gegeven. Dit heeft medisch gezien geen nadelige gevolgen maar de kinderen moeten wel alsnog het juiste vaccin halen. Dit heeft de GGD Zeeland bekend gemaakt.


Volgens de GGD hebben 52 van de 55 12-jarige meisjes het verkeerde vaccin gehad. De groep zou het HPV-vaccin (humaan-papillomavirus) moeten krijgen, maar kregen het DTP-vaccin (Difterie, Tetanus, Polio). "Medisch gezien kan het volgens de GGD geen kwaad dat er een DTP-vaccin gegeven is. Het DTP-vaccin wordt normaal gesproken aan 9-jarigen en doordat nu (opnieuw) dit vaccin is toegediend zijn de ook de komende tien jaar nog beschermd tegen Difterie, Tetanus en Polio", zo legt de GGD uit.

De betreffende ouders krijgen vandaag een brief thuis waarin zij uitleg krijgen. Voor ouders die de behoefte voelen, wordt een bijeenkomst georganiseerd om verder op vragen in te gaan. Ook kan men voor meer informatie bellen naar: 0113-249400. Op woensdag 12 april van 13.00 tot 14.00 uur kunnen de meisjes de HPV-vaccinatie alsnog halen. Zij kunnen hiervoor terecht op het consultatiebureau in Oostburg (Breijdelstraat 2).

De GGD betreurt de fout en zegt dat vaccins altijd gecontroleerd dienen te worden voordat ze worden gegeven. "Wij zoeken uit waardoor deze fout plaats heeft kunnen vinden", zo zegt een woordvoerder. De 9-jarige kinderen die dezelfde dag ook aanwezig waren voor het DTP-vaccin, hebben overigens wel het juiste vaccin gekregen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marco (28-3-2017 om 14:12)
Is dit niet de blunder van het jaar bij de GGD !!!!!! misschien daar ook is de bezem er door veeeeeeel vergaderen en dan nog zo een fout te gek voor worden.
Mama (28-3-2017 om 13:52)
BELACHELIJK dat deze FOUT is gemaakt! Nou GGD Zeeland, wat ben ik blij dat ons zoontje via de huisarts wordt gevaccineerd. Via deze manier wordt dubbel en dwars gecontroleerd of het vaccin juist is. Enne is uiteindelijk ook gratis en ons zoontje geen geen trauma voor t leven. Want prikken kunnen jullie niet! En lezen is erg moeilijk, dat bewijst deze grove FOUT!
Zeeuws Vlaanderen onafhankelijk (28-3-2017 om 12:43)
Een schade vergoeding van een miljoen euro , zouden ze dan wel opletten . Met de gezondheid word een loopje genomen .
Cookie-instellingen beheren