Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Brandweer Wemeldinge oefent waterongeval

Toegevoegd: 09-07-2006, 12.52 uur
Door: Jos de Munck [Brandweer Wemeldinge/HVZeeland.nl]

WEMELDINGE - De brandweer van Wemeldinge heeft deze week een waterongeval geoefend.

De melding die via de VC door kwam was dat een persoon te water geraakt was in de jachthaven van Wemeldinge. Het bleek te gaan om het gedeelte van de jachthaven waar vroeger de grote sluis was, een persoon dreef bewusteloos in het water en bleek later de opzichter van de gemeente te zijn die gestruikeld was terwijl hij twee duikers aan het contoleren was bij het uitvoeren van werkzaam heden aan de oude sluismuren.

De duikers waren echter uit zijn zicht verdwenen omdat deze in een nis terecht gekomen waren waar vroeger de sluisdeur in en uit rolde, zij waren verstrikt geraakt in een bos touw en konden op eigenkracht niet meer naar de oppervlakte komen.

De duikploeg uit Goes was uitgerukt met voldoende mensen om te werken via het protocol middel water ongeval, tevens was de ladderwagen uit Goes mee gekomen omdat de steile sluis muren het bijna onmogelijk maken om de slachtoffers aan de wal te krijgen.

De tankautospuit van Wemeldinge verzorgde zoals tegenwoordig nodig is de logistiek van de duik ploeg zoals het plaatsen van de duikvlaggen, klaarzetten van oa. De zuurstofset en EHBO spullen, ook werd een windscherm opgebouwd zodat zowel de slachtoffers als de duikers uit de wind om konden kleden.

Al met al een leerzame avond met veel nieuws onder de brandweerduikzon.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren