Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Man aangehouden met gestolen auto’s

Toegevoegd: 01-04-2017, 16.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP - Vrijdagmiddag werd bij een bedrijf in de haven van Vlissingen-Oost een man aangehouden die probeerde een of meerdere gestolen auto's uit te voeren.


De politiemeldkamer kreeg rond 17.00 uur een melding van een logistiek havenbedrijf dat een vervoerder enkele auto's aanbood om naar Afrika verscheept te worden. Medewerkers van het havenbedrijf reageerden zeer alert. Ze hadden al eens eerder een soortgelijke levering ontvangen waarbij gestolen auto's waren aangetroffen. Hierop belden ze onmiddellijk met de politie.

Agenten gingen naar het bedrijf en controleerden de verdachte partij. Onmiddellijk bleek al dat een personenauto als gestolen gesignaleerd stond. Mogelijk dat de identiteit van twee andere auto's vervalst is. De 70-jarige vervoerder uit het Belgische Evere werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Hij werd vrijdagavond verhoord en kreeg te horen dat hij voorlopig vast blijft zitten.

De politie heeft de drie personenauto's en een trailer, waarmee de auto's vervoerd werden, in beslag genomen. De voertuigen worden zaterdag verder onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (2-4-2017 om 13:08)
Jammer dat altijd door burgers de politie getipt moet worden eer de politie in aktie komt. Mijn gestolen oldtimers zijn waarschijnlijk al lang omgekat,dankzij het negeren van mijn aangiftes. Op 2 bureau's aangeven ,en uitgelachen worden.
Cookie-instellingen beheren