Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Huizen M'burg gesloten na vondst wietkwekerijen

Toegevoegd: 04-04-2017, 16.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Twee woningen aan de Nederstraat in Middelburg zijn vandaag verzegeld door de gemeente Middelburg. Op 3 maart trof de politie in de huizen hennepkwekerijen aan.


De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er sprake is van verzwarende omstandigheden, zoals grote hoeveelheden planten en illegale stroomaansluiting (brandgevaar), er bij een eerste keer niet wordt gewaarschuwd maar dat direct tot sluiting wordt overgegaan.

Volgens de gemeente was er in beide gevallen sprake van dergelijke verzwarende omstandigheden. “Het ging onder meer om brandgevaar door illegale stroomaansluiting”, zo legt de gemeente uit. Het doel van de tijdelijke sluiting is volgens de gemeente om een einde te maken aan de situatie en herhaling te voorkomen.

De panden moeten drie maanden dicht. De huizen werden vanmiddag om 14.00 uur verzegeld. In de woningen waren geen personen meer woonachtig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (4-4-2017 om 19:01)
Die gaan voor 6 maanden dicht. Koophuis of huurhuis maakt niet uit. De gemeente hanteert dezelfde regels
kees (4-4-2017 om 17:02)
Je moet de daders verzegeld opsluiten.
Cookie-instellingen beheren