Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Bedreiging met mes tijdens ruzie hondenbezitters

Toegevoegd: 04-04-2017, 16.58 uur - Update: 04-04-2017, 17.02 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft vanmiddag in het centrum van Vlissingen iemand aangehouden die een ander zou hebben bedreigd met een mes. De bedreiging vond plaats tijdens een ruzie tussen twee hondeneigenaren.


De bedreiging vond rond 13.30 uur plaats in de omgeving van het Arsenaalplein bij de Oranjedijk. De persoon die zou zijn bedreigd had een border collie bij zich. De verdachte, de bezitter van een chihuahua, droeg volgens de politie op zijn heup zichtbaar een mes. Hij werd hierop aangehouden in de Walstraat en overgebracht naar Torentijd.

Volgens de politie is de arrestant een 64-jarige Vlissinger. De eigenaar van de border collie is een 32-jarige plaatsgenoot. Hij heeft aangifte gedaan. De politie is nog op zoek naar getuigen van het incident maar heeft al wel een vermoeden over de aanleiding voor de ruzie. “Het lijkt erop dat de ruzie te maken had met het gedrag van één van de honden”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (7-4-2017 om 10:56)
Beste mensen, het is niet goed te praten de honden verworden tot een product in een commercieel tintje, eigenaren over de rooie vliegen mekaar aan, bijtwonden, kinderen dood gebeten en ga zo maar door tal van voorbeelden het houd niet op. Heb zelf al zo,n 40 jaar honden en niet de minste bijv, Rorweilers en Boerboels daar van heb ik er nu twee, reuen geen honden voor week dieren al zeg ik het zelf puur waak honden en uit hobby en dus danig gehuisvest dat deze niet weg kunnen, zitten in kennels die ik op maat heb laten maken top materiaal, moet ook wel met zulks honden en dit wil ik ook zo, zal je de details besparen, geen mens zal mij vertellen hoe ik honden moet opvoeden, lees je honden en mensen als je ze tegen komt, ik doe dat!
cq (6-4-2017 om 17:48)
Zou het nu een niet eens de hoogste tijd worden het verbieden van los lopen de honden zonder toezicht, en verbaliseren met een boete van 300 euro. En iedere keer het verhaal die van mij doet niets dat kennen we inmiddels maak het regelmatig mee ik moet er wel bij vermelden dat het de laksheid is van de gemeentes, Sluis is er daar een van daar schijten de honden het hele jaar door het strand vol, en de groen plaatsen in de dorp kijk maar eens naar Breskens maar ja.....de Toerist he of dachten de heren dat het niet zo,n vaart loopt. Honden aan de lijn zo niet een boete van nog hoger 600 euro zal heel wat medische kosten besparen!
M (6-4-2017 om 00:10)
@P Ja want die achterbakse kleine hielenbijtende keffertjes zijn ook allemaal zo braaf... Als die vals gedrag vertonen vind iedereen het schattig. Juist dat soort mormels vertonen vaak provocerend gedrag omdat hun baasje ze toch wel optilt als er op die provocatie gereageerd wordt waarmee hun gedrag beloond wordt. Het baasje ziet dat niet, want als ze iets van honden wisten, dan hadden ze wel een echte hond aangeschaft en geen stofdoekje. En wat wou je dan gaan doen met dat mes? Honden neer steken die aan je kleine keffertje komen ruiken? De baasjes bedreigen? Nee, alleen lafaards lopen met een wapen rond. Daar zou de politie idd wel meer op mogen controleren. Op idioten met wapens.
Rick (5-4-2017 om 10:36)
Jan: Inhoudelijk heb je gelijk, maar je Nederlandse taal laat te wensen over.... Sap zoetig?? ZOETSAPPIG zul je bedoelen, met voorbedachtEN rade, wat er GAAT gebeuren, maar vooruit, een kniesoor die daar op let...
P (5-4-2017 om 10:09)
Als je met je kleine hond aan de lijn loopt en die grote honden die ze niet in bedwang hebben allemaal loslopen, dan ga je op een gegeven moment met een mes op zak, want elke honden liefhebber beschermd zijn kleine hond tegen de grote loslopende hond. Als de politie en de boa's hier eens op gingen controleren ipv verkeerd parkeren, dan gebeurde dit niet.
Cas (5-4-2017 om 09:48)
Ja-ja wat wat ben je nou voor Vlissinger? er lopen dagelijks minimaal 50 honden over die dijk, veelal los, met 365 dagen in het jaar zijn dat gemiddeld 15320 honden, en met enkele incidenten van loslopende honden is dit misschien in promille uit te drukken. Als je je zo zorgen maakt over de regels naleven en 'allemaal hun hond aan de lijn moeten houden' ga dan lekker in Middelburg wonen. De kans dat je door die flapdrol met mes wordt neergestoken in Vlissingen is groter dan een incident tussen honden, maak je daar maar zorgen over.
Cookie-instellingen beheren