Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 267 km

Jongeman twee keer zonder rijbewijs achter stuur

Toegevoegd: 04-04-2017, 22.00 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft dinsdag in het centrum van Goes een 18-jarige jongeman tot twee keer toe betrapt op het rijden zonder rijbewijs.


Toen de politie de man voor de eerste keer aan de kant zette, beweerde deze in eerste instantie dat hij zijn rijbewijs vergeten was. De man bleek echter helemaal niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs. Hij bleek het ook nooit in zijn bezit te hebben gehad. De man mocht met een proces-verbaal op zak zijn weg vervolgen.

Drie kwartier later zagen agenten echter dat dezelfde jongeman in een ander voertuig stapte en wegreed. De man werd een paar straten verderop aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Goes.

Er werd nog overleg gevoerd of het voertuig van de man niet in beslag kon worden genomen maar dit was niet mogelijk. Pas bij een derde constatering bleek dit mogelijk te zijn. De man zal wel meerdere bekeuringen krijgen. De exacte hoogte moet nog worden bepaald.

De politie laat weten de man in de gaten te zullen houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (5-4-2017 om 16:59)
Wat een onverantwoordelijk type. Ik snap niet goed dat pas bij een derde keer de auto in beslag mag worden genomen. Hier is toch sprake van ik-heb-...-aan-alles. Een dergelijke mentaliteit is duidelijk, dus waarom zou je een derde keer afwachten? Hoe zit het met de eigenaren van die auto's?
sonja (5-4-2017 om 11:42)
Deze man heeft .... aan alles, zou de eerste 5 jaar geen rijbewijs mogen halen!
misantroop (5-4-2017 om 10:56)
Weg vervolgen zonder in het bezit te zijn van een (geldig) rijbewijs? Wie legt dat uit aan de nabestaanden van een mogelijk slachtoffer?
kurt (5-4-2017 om 09:00)
tja, sommige jongeren van tegenwoordig, drugsdealen, gedwongen prostitutie, radicalisme, rijden in een dikke criminelenbak en niemand vraagt zich iets af.
Adams (5-4-2017 om 08:56)
dan hadden ze hem gelijk aan moeten pakken wegens het afleggen van een valse verklaring dat die een rijbewijs had. maar vanzelfsprekend is de wet zo geregeld dat iemand zonder rijbewijs eigenlijk helemaal niet gestopt kan worden. de bescherming van criminelen gaat blijkbaar voor de veiligheid van iedereen in het openbaar, dat is logisch, als je een kersenkronkel hebt. de rechtstaat is gewoon ziek en we weten het.
Ja-Ja (5-4-2017 om 07:50)
Dit persoon moet naar een psychisch kliniek daar hij geestelijk niet volwaardig is Hij zal vermoedelijk zijn hele leven een randfiguur blijven of erger. Een echt werkkamp met stevige leiders zou goed zijn voor dit jongetje. Maar dat de wet? zegt "De auto mag je niet in beslag nemen" is ook niet normaal. Hij zou maar eens iemand dood of zwaar gewond rijden. De echte eigenaar van die auto zou ook eens ondervraagt moeten worden. Of hij moet de auto gestolen hebben.
Cookie-instellingen beheren